Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fener balığının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Nadir bulunması: Fener balığı, genellikle Akdeniz ve Ege Denizi'nde görülür ve Karadeniz'de nadir olarak ağa takılır 15.
- Yüksek maliyet: Balığın sadece kuyruk kısmında yenebilir et bulunur ve bu oran yaklaşık %40'tır 4. Ayrıca, temizleme sırasında büyük bir kısmı çöpe gider 5.
- Değerli bir balık türü olması: Fener balığı, lezzetli olduğu için lüks restoranların menülerinde yer alır 35.
- Dolandırıcılık girişimleri: Bazı balıkçılar, daha fazla kazanç sağlamak amacıyla fener balıklarının içine taş gibi yabancı maddeler sokabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: