FAO (Gıda ve Tarım Örgütü), Türkiye'de şu alanlarda çalışmalar yürütmektedir: Sağlıklı beslenme ve sosyal koruma: Savunmasız toplulukların dayanıklılığının güçlendirilmesi ve sosyal koruma sistemine erişim. Sürdürülebilir tarımsal gıda sistemleri: Tarımsal üretim ve kırsal geçim kaynaklarının desteklenmesi. Tek Sağlık yaklaşımı: Gıda kaybı ve israfının azaltılması, sürdürülebilir arazi ve orman yönetimi, biyoçeşitliliğin korunması. Balıkçılık ve su ürünleri: Balıkçılık ve su ürünleri kaynaklarının ve su ekosistemlerinin korunması. Proje ve program desteği: Orta Asya ülkelerine yönelik olarak tarım alanında proje ve programların oluşturulması ve yürütülmesi. FAO, bu çalışmalarını Türkiye Hükümeti ve çeşitli paydaşlarla iş birliği yaparak gerçekleştirmektedir.