• Buradasın

    Zamirin diğer adı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zamirin diğer adı "adıl" olarak bilinir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Onlar zamiri kişi zamiri mi?

    "Onlar" zamiri, hem kişi zamiri hem de işaret zamiri olarak kullanılabilir. Kişi zamiri olarak kullanıldığında, insan isimlerinin yerini tutar: "Onlar, sınıfın en çalışkan öğrencileridir". İşaret zamiri olarak kullanıldığında ise, insan dışı varlıkların yerini gösterir: "Onlar yıkanmadan salataya doğranmaz".

    İşaret zamiri nedir?

    İşaret zamiri, varlıkların adını söylemeden, onları işaretle göstermeye yarayan sözcüklere denir. Bazı işaret zamirleri: bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar, buraya, şuraya, oraya, burası, şurası, orası, öteki vb..

    İlgi zamiri nedir?

    İlgi zamiri, Türkçe'de "-ki" eki ile oluşturulan ve isim tamlamalarında tamlayana gelerek tamlanan ismin yerine geçen zamirdir. Örnek cümleler: - Benim kitabım burada, seninki nerede? (kitabın). - Bakırköy'ün sahili, Kadıköy'ünkinden güzel. - Bizimki yine sokakta top oynuyor (çocuk). - Bu şehir, sizinkinden daha temiz.

    İşaret zamiri örnekleri nelerdir?

    İşaret zamiri örnekleri şunlardır: 1. Bu: "Bu şemsiyeyi yanına almak istersen sana verebilirim". 2. Onlar: "Ahmet'e onları doğum gününde almışlar". 3. Onu: "Onu kitaplığa koydum". 4. Burası: "Burası oradan nasıl gözüküyor?". 5. Öteki: "Öteki yolu kullanırsak kamp alanına daha çabuk varırız". 6. Beriki: "Beriki rafın tozlanmış olduğunu görünce hemen elindeki bezle silmeye başladı". 7. Şunlar: "Şunları arkadaşlarım için alayım".

    Zamir nedir ve örnekleri?

    Zamir (adıl), isim olmadıkları halde isim gibi kullanılabilen sözcüklerdir. Zamir örnekleri: 1. Kişi (Şahıs) Zamirleri: "Ben, sen, o, biz, siz, onlar". 2. İşaret Zamirleri: "Bu, şu, o, bunlar, şunlar, öteki". 3. Belgisiz Zamirler: "Biri, birkaçı, hepsi, kimse, birçoğu". 4. Soru Zamirleri: "Ne, kim, kimi, hangisi, kaçı". 5. İyelik (Aitlik) Zamirleri: "Benim, senin, onun, bizim". 6. İlgi Zamiri: "-ki".

    Adıl ve zamir arasındaki fark nedir?

    Adıl ve zamir kavramları birbirine yakın olsa da farklı anlamlar taşır: - Adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün işlevleri yerine getirebilen bir sözcük türüdür. - Zamir ise, isimlerin yerini geçici olarak tutan sözcüklere verilen isimdir.

    Zamirin özellikleri nelerdir 6.sınıf?

    Zamirin (adılın) 6. sınıf düzeyinde bazı özellikleri şunlardır: 1. İsim gibi kullanılır: Zamirler, isimlerin yerini tutan kelimelerdir. 2. Çeşitleri vardır: Zamirler, sözcük ve ek durumunda olmak üzere ikiye ayrılır. 3. Hâl eklerini alabilir: Zamirler, hâl eklerini (örneğin, beni, sana) ve çoğul ekini (örneğin, bunlar) alabilir. 4. Kesin bir anlamları yoktur: Hangi ismin yerini tutuyorsa o ismin anlamını alır. 5. Soru zamirleri: Soru yoluyla isimlerin yerini tutan zamirlerdir (örneğin, kim, ne). 6. Dönüşlülük zamiri: "Kendi" sözcüğü, kişi zamiri olarak da kabul edilir ve anlamı pekiştirmek için kullanılır.