• Buradasın

    Yetimler Vakfının sahibi kim?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yetimler Vakfı'nın şu anki başkanı Murat Yılmaz'dır 23.
    Vakıf, 2009 yılında Yetim-der olarak kurulmuş, daha geniş kapsamlı yardım çalışmaları yapabilmek amacıyla 2017 yılında vakıf statüsüne geçmiştir 1.
    Yetimler Vakfı, herhangi bir kurum veya cemaate bağlı değildir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Vakıflar kime ait?

    Vakıflar, gerçek veya tüzel kişilere ait olabilir. Türkiye'deki vakıflar, türlerine göre farklı tüzel kişiliklere bağlıdır: Mazbut vakıflar, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilir. Mülhak vakıflar, vakfedenlerin soyundan gelenlere şart edilmiştir ve yönetimi bu soydan gelenlere aittir. Cemaat ve esnaf vakıfları, ilgili toplulukların mensupları tarafından yönetilir. Yeni vakıflar, vakıf senedine göre oluşturulan yönetim organınca yönetilir.

    Yetim Vakfı ne iş yapar?

    Yetim Vakfı, yetim çocukların ruhsal problemlerine çözüm bulmak ve psiko-sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılında İstanbul'da kurulmuştur. Vakıf, aşağıdaki alanlarda çalışmalar yürütmektedir: Yetimlere yönelik projeler. Yetim ailelerine yönelik projeler. Topluma yönelik projeler. Bazı projeleri: Yetim sponsorluk sistemi. Kalkınma projeleri. Kurban organizasyonları. Eğitim, sağlık, gıda, barınma ve güvenlik destekleri.

    Yetimler Vakfı kime bağlı?

    Yetimler Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş bağımsız bir vakıftır ve herhangi bir kurum veya cemaate bağlı değildir.