• Buradasın

    Türkçedeki en uzun atasözü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türkçedeki en uzun atasözü "Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır" olarak bilinmektedir ve 57 harften oluşmaktadır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Türkçenin en kısa ve en uzun atasözleri nelerdir?
    Türkçenin en kısa atasözü "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" olarak kabul edilir. En uzun atasözü ise "Minareyi çalan kılıfını hazırlar" olarak belirtilmiştir.
    Türkçenin en kısa ve en uzun atasözleri nelerdir?
    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?
    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. Armut dibine düşer: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. Bin ölçüp, bir biçmeli: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi: Bir işe başlamadan önce iyice düşünmek gerekir. 4. Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz: Çaba göstermeden, emek sarf etmeden bir şey elde etmek mümkün değildir. 5. Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma: Erken kalkıp işe koyulan kişi, işlerini daha kolay halleder ve daha verimli olur. 6. Et tırnaktan ayrılmaz: Birbirine çok yakın olan insanlar, aralarında ne yaşanırsa yaşansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. Ev alma, komşu al: Bir ev satın alırken veya bir yere taşınırken, o yerin komşularını da dikkate almak gerekir. 8. Gülme komşuna, gelir başına: Başkalarının başına gelen talihsiz durumlara gülmemek gerekir, çünkü aynı durum bir gün senin başına da gelebilir. 9. Güneş balçıkla sıvanmaz: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. Hamama giren terler: Bir işe girişen kişi, o işin gerektirdiği zorluklara katlanmak zorundadır.
    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?
    En uzun atasözü hikayesi hangisi?
    En uzun atasözü hikayesi olarak "Aç Ayı Oynamaz" atasözü hikayesi öne çıkmaktadır. Hikaye şu şekildedir: Oduncunun biri ormanda odun toplarken aç ve yorgun bir ayıya denk gelir ve onu evine alıp besler. Ayı güçlenip pençeleri sertleşince oduncu, ayıyı zincirleyip pazara satmaya karar verir. Bir alıcı çıktığında oduncu, ayının oynayıp oynamayacağını sorar ve alıcı "Oynar tabii ki" der. Oduncu, "Oynamasına oynar da, önce karnını doyurmanız gerek, aç ayı oynamaz!" diye cevap verir.
    En uzun atasözü hikayesi hangisi?
    En çok bilinen atasözleri nelerdir?
    En çok bilinen bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Armut dibine düşer". 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli". 3. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi". 4. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz". 5. "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma". 6. "Et tırnaktan ayrılmaz". 7. "Ev alma, komşu al". 8. "Gülme komşuna, gelir başına". 9. "Güneş balçıkla sıvanmaz". 10. "İki karpuz bir koltuğa sığmaz".
    En çok bilinen atasözleri nelerdir?
    Atasözü nedir ve örnekleri?
    Atasözü, uzun gözlem ve deneyimler sonucunda ortaya çıkmış, öğüt verici nitelikte olan ve halkın ortak malı olarak kabul edilen sözlerdir. Bazı atasözü örnekleri: "Akılsız başın kahrını ayaklar çeker". "Bin ölçüp, bir biçmeli". "Dost ile ye, iç". "Armut dibine düşer". "Her kapının bir anahtarı vardır".
    Atasözü nedir ve örnekleri?
    En güzel atasözleri ve anlamları nelerdir?
    İşte bazı en güzel atasözleri ve anlamları: 1. "Harcını bilmeyen kasap ne satır kor ne masat". 2. "Harman yel ile, düğün el ile". 3. "Abanın kadri yağmurda bilinir". 4. "Acele işe şeytan karışır". 5. "Damlaya damlaya göl olur".
    En güzel atasözleri ve anlamları nelerdir?
    Atasözü ve anlamları nelerdir?
    Bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Ağaç yaş iken eğilir". 2. "Balık baştan kokar". 3. "Can boğazdan gelir". 4. "El yarası geçer, dil yarası geçmez". 5. "Sakla samanı, gelir zamanı".
    Atasözü ve anlamları nelerdir?