Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salebe'nin sonu, zekât vermeyi reddetmesi ve dünya malına olan aşırı hırsı nedeniyle hazin bir şekilde bitmiştir 23.
Salebe, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'den (s.a.v.) zengin olmak için dua istemiş, ancak Hz. Muhammed onu şükrünü eda edebileceği az bir malın, edemeyeceği çok bir maldan daha hayırlı olduğu konusunda uyarmıştır 24.
Salebe'nin hırsı dinmeyince, Hz. Muhammed ona dua etmiş ve Salebe'ye büyük bir zenginlik verilmiştir 25. Ancak bu zenginlik, Salebe'yi cemaatle namaz kılmaktan alıkoymuş ve sonunda zekât vermeyi reddetmesine yol açmıştır 25.
Salebe, pişman olup zekâtını Hz. Muhammed'e götürmek istemiş, ancak Hz. Muhammed onu kabul etmemiştir 45. Hz. Muhammed'in vefatından sonra da zekâtını kabul ettirememiş ve Hz. Osman'ın halifeliği döneminde ölmüştür 45.
Salebe, ölümü sırasında bakımı ile uğraştığı hayvanlarının arasında ve hayvan dışkıları içinde bulunmuştur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: