• Buradasın

    P harfi ile başlayan deyim nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    P harfi ile başlayan bazı deyimler şunlardır:
    1. Pabucunu ters giydirmek: Güç bir duruma düşürerek telaşlandırmak 5.
    2. Paçası düşük: Giyimine dikkat etmeyen, sünepe 3.
    3. Pahalıya mal olmak: Kolay elde edilemeyen, para ve emek gerektiren 3.
    4. Palavra atmak: Abartarak söylemek, yalan söylemek 3.
    5. Paniğe kapılmak: Çok korkmak, telaşlanmak 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    P ile başlayan atasözleri nelerdir?

    P ile başlayan bazı atasözleri şunlardır: 1. Pilâv Yiyen, Kaşığını Yanında (Belinde) Taşır. 2. Para İle İmanın Kimde Olduğu Belli Olmaz (Bilinmez). 3. Püf Demeye Dudak İster. 4. Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir.

    5 tane deyim ve anlamı nedir?

    İşte 5 tane deyim ve anlamları: 1. Elini taşın altına koymak: Bir işe cesaretle girmek, sorumluluk almak. Örnek cümle: "Herkes kaçıyordu ama o elini taşın altına koyarak projeyi tamamladı". 2. Kulak kesilmek: Bir sesi ya da konuşmayı dikkatle dinlemek. Örnek cümle: "Konuşmayı duyunca o tarafa kulak kesildi". 3. Ayağını yorganına göre uzatmak: Gelirine göre harcamak, savurganlık yapmamak. Örnek cümle: "Eğer ayağını yorganına göre uzatmazsan, borca batarsın". 4. Göze girmek: Birinin takdirini kazanmak; beğenilmek. Örnek cümle: "Uzun uğraşlar sonunda patronun gözüne girmeyi başardı". 5. Su gibi gitmek: Zamanın, olayların hızlıca geçmesi ya da çok çabuk gerçekleşmesi. Örnek cümle: "Tatilin ilk günleri su gibi geçti".

    50 tane deyim ve anlamı nedir?

    İşte 50 tane deyim ve anlamları: 1. Ateşten gömlek giymek: Çok zor ve tehlikeli bir işe girişmek. 2. At gözlüğü ile bakmak: Dar görüşlü ve önyargılı olmak. 3. Ava giden avlanır: Birinin başkasına zarar vermeyi planlarken, kendisi zarar görür. 4. Ayağını yorgan altında uzatmak: Rahat ve tembel bir şekilde yaşamak. 5. Ayran dökülmüş gibi bakmak: Şaşkın ve şaşkın bakmak. 6. Bal dökmek: Övgü dolu sözler söylemek. 7. Bardağı taşıran damla: Bir sorunun veya olayın sonucu olarak patlama noktasına gelmek. 8. Beklenen taş yağmur gibi gelmez: Çok arzu edilen bir şeyin kolayca elde edilemeyeceği anlamına gelir. 9. Beterin beteri var: Kötü bir durumun daha da kötüsü olabileceği anlamına gelir. 10. Bir taşla iki kuş vurmak: Aynı anda iki fayda elde etmek. Diğer deyimler ve anlamları için dilbilgisi.net ve odevhane.com gibi kaynaklara başvurulabilir.

    Deyim nedir ve örnekleri?

    Deyim, en az iki kelimenin bir araya gelerek bir durumu veya kavramı karşılayan kalıplaşmış bir ifadedir. Bazı deyim örnekleri: Ateşten gömlek giymek: Çok zor ve tehlikeli bir işe girişmek. At gözlüğü ile bakmak: Dar görüşlü ve önyargılı olmak. Ava giden avlanır: Birinin başkasına zarar vermeyi planlarken, kendisi zarar görür. Ayağını yorgan altında uzatmak: Rahat ve tembel bir şekilde yaşamak. Bal dökmek: Övgü dolu sözler söylemek. Bardağı taşıran damla olmak: Bir sorunun veya olayın sonucu olarak patlama noktasına gelmek. Bir taşla iki kuş vurmak: Aynı anda iki fayda elde etmek.