Mutfakla ilgili bazı temel kelimeler şunlardır: 1. Zest: Portakal, limon ve misket limonu gibi turunçgillerin dış kabuğu. 2. Gastronom: Dört köşeli plastik veya metal küvetler. 3. Deep Fry: Bol yağda kızartma işlemi. 4. Mizanplas: Mutfakta malzemelerin yerine konulması. 5. Torşon: Mutfak çalışanlarının kullandığı kurulama malzemesi ve sıcak maddeleri tutmaya yarayan bez. 6. Ru (Roux): Tereyağı ile unun kavrulmasıyla elde edilen sos hazırlama tekniği. 7. Blanch Etmek: Sebzelerin şok haşlama veya ağartma işlemi. 8. Bağlama: Çorbalar, soslar ve tatlılar için kıvam kazandırma tekniği. 9. Sotelemek: Sebzeleri veya etleri az miktarda yağda yüksek ısıda pişirme. 10. Marinade: Gıdaların baharatlı bir sıvı içinde dinlendirilmesi.