Japonların kullandığı bazı bıçak türleri şunlardır: Santoku: Doğrama, dilimleme ve küp şeklinde kesme gibi üç temel işlevi yerine getirebilen çok yönlü bir bıçaktır. Kiritsuke: Genellikle yüksek seviye mutfaklarda kullanılan, ince ve hassas kesimler için ideal bir bıçaktır. Nakiri: Sebze bıçağı olarak kullanılan, düz bir bıçağa sahip bir bıçak türüdür. Deba: Çiğ balık ve bazen kümes hayvanları için kullanılan bir bıçak türüdür. Honesuki: Geleneksel olarak kemikleme için kullanılan üçgen şeklinde bir bıçak türüdür. Sujihiki: Dilimlemeye özel olarak uygun, çok daha ince bir bıçak türüdür. Tanto: Genellikle tek, bazen de çift taraflı ve 1 şaku (15–30 cm) uzunluğunda olan bir bıçak veya kama türüdür.