• Buradasın

    Kendini beğenmişlere hangi atasözü?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kendini beğenmişlere yönelik kullanılan atasözü **"burnundan kıl aldırmaz"**dır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    En eski atasözleri nelerdir?
    En eski Türk atasözlerinden bazıları şunlardır: 1. Emgek eginde kalmas (Sıkıntı ebediyen sırtta kalmaz). 2. Kutsuz kuyugka kirşe kum yağar (Kısmetsiz kişi kuyuya girse kum yağar). 3. Ot tese ağız köymes (Ateş demekle ağız yanmaz). 4. Erdem başı tıl (Faziletin başı dildir). 5. Ermegüğe eşik art bolur (Tembele eşik dağ geçidi olur). Bu atasözleri, Kaşgarlı Mahmut'un Divan-ı Lügati’t Türk ve Edip Ahmet Yükneki'nin Atebetü’l Hakâyık eserlerinde yer almaktadır.
    En eski atasözleri nelerdir?
    Bir atasözünün hikayesi nedir?
    Bir atasözünün hikayesi, o sözün ortaya çıkış ve anlam kazanma sürecini anlatır. İşte bazı atasözlerinin hikayeleri: 1. "Azıcık aşım kaygısız başım" atasözü, Orta Çağ Anadolu toplumlarında fazla mal ve mülkün insanın başına bela açacağına dair bir inançtan kaynaklanır. 2. "Ne ekersen, onu biçersin" atasözü, çiftçilerin ektikleri ürünlerin niteliğine göre hasat almalarına dayanır. 3. "Damlaya damlaya göl olur" atasözü, Anadolu'nun su kaynaklarının sınırlı olduğu bölgelerde suyun damlalar halinde birikmesi ve sonunda büyük bir su birikintisi oluşturması gözleminden doğmuştur. 4. "Adam ol, baban gibi eşek olma" deyimi ise, Eğitim Bakanı Abdurrahman Şeref Bey'in, Galatasaray Lisesi'nde bir öğrenciye yaptığı konuşmadan kaynaklanır.
    Bir atasözünün hikayesi nedir?
    En çok bilinen atasözleri nelerdir?
    En çok bilinen bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Armut dibine düşer". 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli". 3. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi". 4. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz". 5. "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma". 6. "Et tırnaktan ayrılmaz". 7. "Ev alma, komşu al". 8. "Gülme komşuna, gelir başına". 9. "Güneş balçıkla sıvanmaz". 10. "İki karpuz bir koltuğa sığmaz".
    En çok bilinen atasözleri nelerdir?
    Kişiyle ilgili atasözleri nelerdir?
    İşte kişiyle ilgili bazı atasözleri: 1. "Kişi arkadaşından bellidir". 2. "Kişi ne yaparsa kendine yapar". 3. "Kişi refikinden azar". 4. "Kişinin kendine ettiğini, kimse edemez". 5. "Bir kızı bin kişi ister, bir kişi alır".
    Kişiyle ilgili atasözleri nelerdir?
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Gülme komşuna, gelir başına". 2. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz". 3. "El elden üstündür". 4. "Ne ekersen, onu biçersin". 5. "Erken kalkan yol alır". 6. "Sakla samanı, gelir zamanı". 7. "Son pişmanlık fayda etmez". 8. "Ayağını yorganına göre uzat". 9. "Damlaya damlaya göl olur". 10. "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar".
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    Atasözü ve anlamları nelerdir?
    Bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Ağaç yaş iken eğilir". 2. "Balık baştan kokar". 3. "Can boğazdan gelir". 4. "El yarası geçer, dil yarası geçmez". 5. "Sakla samanı, gelir zamanı".
    Atasözü ve anlamları nelerdir?
    Kibir ve gurur ile ilgili atasözleri nelerdir?
    Kibir ve gurur ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Alçak yerde, tepecik kendini dağ zanneder". 2. "Yüksekten uçan, alçağa konar". 3. "Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır". 4. "Kibirliye kibir göstermek sadakadır". 5. "Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var".
    Kibir ve gurur ile ilgili atasözleri nelerdir?