Kayısıda verim budaması, şekil verildikten sonra, ağacı korumak ve vegetatif gelişim ile verimi dengelemek amacıyla yapılır. Verim budaması sırasında dikkat edilmesi gerekenler: İç kısmın açılması: Aşağı doğru büyüyen, birbirine çok yakın veya kesişen dallar kesilerek iç kısım açılır, hava sirkülasyonu ve ışık artırılır. Dalların kısaltılması: Önceki yılın ana dallarının uç kısımları, uzunluğun %20-30'u kadar kısaltılır. %25 budama: Genel olarak ağacın yaklaşık %25’i budanır. Meyve taşıyan sürgünlerin yenilenmesi: Bir sürgün 3-4 yıl meyve verdikten sonra yenilenme sağlamak için kesilebilir. Kırık ve hastalıklı dalların temizlenmesi: Her yıl kırık veya hastalıklı dallar kesilmelidir. Budama, genellikle kış aylarında yapılır, ancak genç ağaçların şekillendirilmesi veya hastalıklı dalların temizlenmesi gibi durumlarda yaz aylarında da yapılabilir. Budama işlemine başlamadan önce, keskin ve steril bir bahçe makası veya budama testeresi gibi uygun kesim araçlarının hazır olduğundan emin olunmalıdır.