• Buradasın

    Hangi zarflardan sonra virgül kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zarflardan sonra virgül kullanımı şu durumlarda gerçekleşir:
    1. Özneyi vurgulamak için: "Ahmet, her zaman bunu yapar" gibi cümlelerde 1.
    2. Anlam karışıklığını önlemek için: Adlaşmış sıfatlardan sonra, özellikle kesirli sayılarda 13.
    3. Metin içinde ara sözleri ayırmak için: Ara sözlerin başında ve sonunda 13.
    4. Tekrar eden kelimeler arasında: "Hüzün, yine hüzün" gibi ifadelerde 1.
    Zarf-fiil ekleri olan kelimelerden sonra virgül kullanılmaz 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İken zarf fiilden sonra virgül kullanılır mı?
    Zarf fiilden sonra "iken" bağlacında virgül kullanılmaz.
    İken zarf fiilden sonra virgül kullanılır mı?
    İki nokta ve noktalı virgül farkı nedir?
    İki nokta (:) ve noktalı virgül (;) arasındaki farklar şunlardır: 1. Açıklama ve Sıralı Cümleler: İki nokta, bir açıklama yapılacakken kullanılır ve ardından büyük harfle başlanır. 2. Örnekler: "Babam bana şunu dedi: 'Her zaman iyi bir insan ol.'" (iki nokta) ve "Meyvelerden muz, elma ve çilek; sebzelerden bir tek domatesi seviyorum." (noktalı virgül). 3. İnternet Adresleri: İki nokta, internet adreslerinde kullanılır, ancak noktalı virgül için bu durum söz konusu değildir.
    İki nokta ve noktalı virgül farkı nedir?
    Edatlardan sonra neden virgül konulmaz?
    Edatlardan sonra virgül konulmaz çünkü edatlar, tek başına anlamı olmayan ve cümle içerisinde diğer kelimelerle bağlantı kuran sözcük türleridir.
    Edatlardan sonra neden virgül konulmaz?
    Bağlaçtan sonra virgül ne zaman konur?
    Bağlaçtan sonra virgül konmaz.
    Bağlaçtan sonra virgül ne zaman konur?
    Virgül hangi cümlelerde kullanılır örnek?
    Virgül, çeşitli cümlelerde farklı amaçlarla kullanılır. İşte bazı örnekler: 1. Eş görevli kelime ve kelime gruplarını ayırmak için: "Çantasına defter, kalem, silgi, kitap koydu". 2. Sıralı cümleleri ayırmak için: "Ders çalıştı, biraz dinlendi, sonra dışarı çıktı". 3. Ara sözleri ve ara cümleleri ayırmak için: "Ahmet, bildiğiniz gibi, çok çalışkan bir öğrencidir". 4. Anlam karışıklığını önlemek için: "Yemeğin tadına bakmadan, tuz ekleme" (Doğru: "Yemeğin tadına baktıktan sonra, tuz ekle"). 5. Uzun cümlelerde yüklemden önce: "Sabah erken kalktım, kahvaltımı yaptım, çantamı hazırladım, sonra okula gittim". 6. Hitap ve seslenmelerde: "Ali, buraya gelir misin?". 7. Tırnak içindeki doğrudan alıntılardan sonra: "Öğretmen, 'Dersinize iyi çalışın,' dedi". 8. Sayıları ve adresleri daha okunaklı hale getirmek için: "1,500,000 (Bir buçuk milyon)".
    Virgül hangi cümlelerde kullanılır örnek?
    Virgül işareti nerelerde kullanılmaz?
    Virgül işareti aşağıdaki durumlarda kullanılmaz: 1. Metin içinde zarf-fiil eki almış kelimelerden sonra. 2. Ve, veya, yahut, ya … ya gibi bağlaçlardan önce ve sonra. 3. Tekrarlı bağlaçlardan önce ve sonra. 4. Cümlede pekiştirme ve bağlama görevinde kullanılan “da / de” bağlacından sonra. 5. Şart ekinden (–sa / –se) sonra. 6. Metin içinde “-ınca / -ince” anlamıyla zarf-fiil görevinde kullanılan “mı / mi” ekinden sonra.
    Virgül işareti nerelerde kullanılmaz?
    Virgülün yerine ne kullanılır?
    Virgülün yerine kullanılabilecek bazı noktalama işaretleri şunlardır: 1. Noktalı Virgül (;): Virgülün yetersiz kaldığı durumlarda, özellikle sıralı cümlelerin ayrılmasında kullanılır. 2. İki Nokta (:): Bir cümle veya sözcüğü örnekler, açıklama, konuşma veya alıntı izliyorsa kullanılır. 3. Üç Nokta (...): Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur veya alıntılarda eksik bölümleri belirtmek için kullanılır.
    Virgülün yerine ne kullanılır?