• Buradasın

    Hangi cümlelerde büyük harf yanlış kullanılmıştır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Büyük harflerin yanlış kullanıldığı cümleler:
    1. "Mahallenin en güçlü çocukları, Hüseyinle Osman bile ona yetişemiyorlardı" 1. "Hüseyinle" ifadesi yanlış olup, "Hüseyin'le" şeklinde yazılmalıdır 1.
    2. "Kral Edward İstanbul'a geldiği zaman, bir motora binerek Dolmabahçe Sarayına gitti" 1. "Dolmabahçe Sarayı" yer adı büyük harfle başlamalıdır 1.
    3. "Atatürk İzmir'de iplikçizade köşkünde konaklayacaktı" 1. "İplikçizade Köşkü" yer adı büyük harfle yazılmalıdır 1.
    4. "Millî Eğitim Bakanlığının düzenlediği yarışmada şiiri birinci oldu" 1. "Millî Eğitim Bakanlığı" kurum adı büyük harfle başlamalıdır 1.
    5. "Ertan Bilim Çocuk dergisinin son sayısını aldı" 1. "Bilim Çocuk" dergi adı büyük harfle yazılmalıdır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Hangi kelimeler büyük harfle başlamaz?
    Büyük harfle başlamayan kelimeler şunlardır: 1. Akrabalık bildiren kelimeler: Burcu abla, Nesrin teyze, Nilgün hala gibi. 2. Yön bildiren kelimeler: Doğu, batı, güney, kuzey gibi (özel isimden önce kullanılmadığında). 3. Genel anlamda kullanılan dil ve millet isimleri: Türk, Alman, İngiliz gibi (özel ada dahil olmadığında). 4. Para birimleri: Avro, dinar, dolar, lira gibi. 5. Özel adlar dışında kalan gazete, dergi, tablo isimleri: Milliyet gazetesi, Türk Dili dergisi gibi.
    Hangi kelimeler büyük harfle başlamaz?
    Büyük harfler nasıl yazılır örnek?
    Büyük harflerin yazımı ile ilgili bazı örnekler şunlardır: 1. Cümle Başları: Her cümlenin ilk harfi büyük yazılır. 2. Özel İsimler: Kişi adları, soyadları, ay adları, gün adları büyük harfle başlar. 3. Kitap, Dergi, Gazete İsimleri: Kitap, dergi, gazete adlarının her kelimesinin ilk harfi büyük yazılır. 4. Kurum ve Kuruluş Adları: Kurum, kuruluş, iş yeri adlarının her kelimesi büyük harfle yazılır. 5. Başlık ve Unvanlar: Unvan ve sıfatlar büyük harfle yazılır.
    Büyük harfler nasıl yazılır örnek?
    Büyük harflerin kullanımı ile ilgili yazım yanlışları nelerdir?
    Büyük harflerin kullanımı ile ilgili yaygın yazım yanlışları şunlardır: 1. Akrabalık bildiren kelimeler: Akrabalık bildiren kelimeler büyük harfle yazılmaz. 2. Para birimleri: Para birimleri büyük harfle başlamaz. 3. Yer ve yön bildiren kelimeler: Yer-yön bildiren kelimeler tek başına veya özel isimden sonra kullanılmadığında küçük harfle yazılır. 4. Gün ve ay adları: Belirli bir tarihi belirtmeyen gün ve ay adları büyük harfle başlamaz. 5. Kısaltmalar: Kurum ve kuruluş adlarının kısaltmalarına gelen ekler, kısaltmanın okunuşuna göre yazılır.
    Büyük harflerin kullanımı ile ilgili yazım yanlışları nelerdir?
    Büyük harfler nelerdir?
    Büyük harfler, yazılı dilde kelimelerin başında, özel isimlerde ve bazı durumlarda kullanılması gereken harflerdir. Türk alfabesindeki büyük harfler şunlardır: A, B, C, Ç, D, E, F, G, Ğ, H, I, İ, J, K, L, M, N, O, Ö, P, R, S, Ş, T, U, Ü, V, Y, Z.
    Büyük harfler nelerdir?
    İki nokta ile başlayan cümlelerde özel isim büyük harfle başlar mı?
    İki noktadan sonra gelen cümlelerde özel isimler büyük harfle başlar.
    İki nokta ile başlayan cümlelerde özel isim büyük harfle başlar mı?
    Yazım kuralları büyük harf küçük harf nasıl ayırt edilir?
    Yazım kurallarında büyük harf ve küçük harf kullanımı şu şekilde ayırt edilir: Büyük Harf Kullanımı: 1. Cümle Başları: Her cümlenin başında büyük harf kullanılır. 2. Özel İsimler: Kişi, yer, kurum gibi özel isimler büyük harfle başlar. 3. Kitap, Film ve Sanat Eserlerinin İsimleri: Bu tür eserlerin isimleri büyük harfle başlar. 4. Başlıklar ve Alt Başlıklar: Her başlıkta ilk kelimenin büyük harfle başlaması gerekir. 5. Tarih ve Gün Adları: Ay, gün ve tarih isimleri büyük harfle başlar. Küçük Harf Kullanımı: 1. Cümle İçindeki Kelimeler: Cümle içinde yer alan her kelime, eğer özel bir isim değilse, küçük harfle yazılır. 2. Öznel Anlamda Kullanım: Cümlede öznel bir anlam katmak için kullanılan kelimelerde küçük harf kullanılır. 3. Sesli Harflerle Başlayan Kelimeler: Özellikle sesli harflerle başlayan kelimeler küçük harfle yazılmalıdır. 4. İkinci Cümlelerdeki Kullanım: Cümleler arasında virgül veya noktalama işareti varsa, ikinci cümlede büyük harf kullanılmaz.
    Yazım kuralları büyük harf küçük harf nasıl ayırt edilir?
    Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin kullanıldığı yerler ile ilgili yazım yanlışlarını düzeltip cümleyi tekrar yazınız.
    Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin kullanıldığı yerler ile ilgili yazım yanlışlarını düzeltip cümleleri tekrar yazalım: 1. Bu sene tatil için İsveç’e gideceğiz. Doğru: "Bu sene tatil için İsveç'e gideceğiz". 2. Dört melekten bir tanesi İsrafil’dir. Doğru: "Dört melekten bir tanesi İsrafil'dir". 3. Yarın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacağız. Doğru: "Yarın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacağız". 4. Kedin pamuğu neden getirmedin?. Doğru: "Kedin Pamuk'u neden getirmedin?". 5. Geçen hafta, Ağrı Dağı’na bir gezi gerçekleştirdik. Doğru: "Geçen hafta, Ağrı Dağı'na bir gezi gerçekleştirdik".
    Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin kullanıldığı yerler ile ilgili yazım yanlışlarını düzeltip cümleyi tekrar yazınız.