• Buradasın

    En güzel deyimler ve anlamları nelerdir 10 tane?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşte en güzel olarak kabul edilen 10 deyim ve anlamları:
    1. Elini sallasa ellisi: Çok sayıda seçenek veya alternatif arasında karar verme durumu 1.
    2. Denize düşen yılana sarılır: Zordaki bir kişinin herhangi bir çözüm bulmaya çalışması 1.
    3. Gözden düşmek: Eskisi kadar sevilmemek veya değer kaybetmek 1.
    4. Dilini tutmak: Ağzından çıkacak sözlere dikkat etmek, susmak 1.
    5. Yüzü gülmek: Mutlu ve hoşnut bir hali ifade etmek 1.
    6. Kendine gelmek: Kendisini toparlamak veya farkına varmak 1.
    7. Ağız birliği etmek: Bir grup insanın aynı şeyleri söyleme konusunda anlaşması 1.
    8. Saman altından su yürütmek: Gizli bir şekilde iş çevirmek 1.
    9. Saçını süpürge etmek: Başkaları için çok çaba sarf etmek, kendinden fedakârlıkta bulunmak 1.
    10. Ateşten gömlek giymek: Çok zor ve tehlikeli bir işe girişmek 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    30 tane deyim ve anlamları nelerdir?
    İşte 30 tane deyim ve anlamları: 1. Ateşten gömlek giymek: Çok zor ve tehlikeli bir işe girişmek. 2. At gözlüğü ile bakmak: Dar görüşlü ve önyargılı olmak. 3. Ava giden avlanır: Birinin başkasına zarar vermeyi planlarken, kendisi zarar görür. 4. Ayağını yorgan altında uzatmak: Rahat ve tembel bir şekilde yaşamak. 5. Ayran dökülmüş gibi bakmak: Şaşkın ve şaşkın bakmak. 6. Bal dökmek: Övgü dolu sözler söylemek. 7. Bardağı taşıran damla olmak: Bir sorunun veya olayın sonucu olarak patlama noktasına gelmek. 8. Beklenen taş yağmur gibi gelmez: Çok arzu edilen bir şeyin kolayca elde edilemeyeceği anlamına gelir. 9. Beterin beteri var: Kötü bir durumun daha da kötüsü olabileceği anlamına gelir. 10. Bir taşla iki kuş vurmak: Aynı anda iki fayda elde etmek. Diğer deyimler ve anlamları: 11. İğne atsan yere düşmez: Çok kalabalık, yürünecek gibi değil. 12. İki sözü bir araya getirememek: Düşüncelerini, duygularını düzgün bir biçimde anlatamamak. 13. İleri gitmek: Söz ve davranışta ölçü dışına çıkmak. 14. İpe un sermek: İstenilen işi yapmamak için bahaneler ileri sürmek. 15. Kılı kırk yarmak: Titizlenmek, önemle üstünde durmak. 16. Kulağına küpe olmak: Bir olayı ya da sözü unutmamak, ders almak. 17. İki dirhem bir çekirdek: Çok şık ve güzel giyinmiş. 18. Dişini tırnağına takmak: Büyük çaba harcamak, çok çalışmak. 19. Etekleri zil çalmak: Çok sevinmek, heyecanlanmak. 20. Elini korkak alıştırmamak: Cömert davranmak, yardımda çekinmemek.
    30 tane deyim ve anlamları nelerdir?
    10 tane deyim ve hikayesi nedir?
    İşte 10 tane deyim ve hikayeleri: 1. "Ağzınla kuş tutsan nafile". 2. "Ateş pahası". 3. "Balık kavağa çıkınca". 4. "Dingo'nun ahırı". 5. "Eşref saati". 6. "Gözden sürmeyi çekmek". 7. "İki dirhem bir çekirdek". 8. "Kabak tadı vermek". 9. "Marya çırası gibi tutuşmak". 10. "Yelkenleri suya indirmek".
    10 tane deyim ve hikayesi nedir?
    50 tane deyim ve anlamı nedir?
    İşte 50 tane deyim ve anlamları: 1. Ateşten gömlek giymek: Çok zor ve tehlikeli bir işe girişmek. 2. At gözlüğü ile bakmak: Dar görüşlü ve önyargılı olmak. 3. Ava giden avlanır: Birinin başkasına zarar vermeyi planlarken, kendisi zarar görür. 4. Ayağını yorgan altında uzatmak: Rahat ve tembel bir şekilde yaşamak. 5. Ayran dökülmüş gibi bakmak: Şaşkın ve şaşkın bakmak. 6. Bal dökmek: Övgü dolu sözler söylemek. 7. Bardağı taşıran damla: Bir sorunun veya olayın sonucu olarak patlama noktasına gelmek. 8. Beklenen taş yağmur gibi gelmez: Çok arzu edilen bir şeyin kolayca elde edilemeyeceği anlamına gelir. 9. Beterin beteri var: Kötü bir durumun daha da kötüsü olabileceği anlamına gelir. 10. Bir taşla iki kuş vurmak: Aynı anda iki fayda elde etmek. Diğer deyimler ve anlamları için dilbilgisi.net ve odevhane.com gibi kaynaklara başvurulabilir.
    50 tane deyim ve anlamı nedir?
    Deyimler ve anlamları resimli nasıl anlatılır?
    Deyimler ve anlamlarını resimli olarak anlatmak için aşağıdaki kaynaklardan yararlanabilirsiniz: 1. "İlkokuldokumanlari.com" sitesinde, çeşitli deyimlerin resimlerini ve anlamlarını içeren kartlar bulunmaktadır. Bu kartları PDF olarak indirip kullanabilirsiniz. 2. "Bebeko.com.tr" sitesinde, deyimleri eğlenceli bir şekilde tanıtmak amacıyla hazırlanmış resimli kartlar mevcuttur. Bu kartlar, deyimi anlatan bir çizim ve seçenekler, deyim ve anlamını içeren bir arka yüzden oluşmaktadır. 3. "Egitim.net.tr" sitesinde, en çok kullanılan deyimlerin anlamları açıklanmıştır. Bu deyimleri ve anlamlarını resimli olarak görmek için çeşitli kaynaklara başvurabilirsiniz.
    Deyimler ve anlamları resimli nasıl anlatılır?
    5 tane deyim ve anlamları nelerdir?
    İşte 5 tane deyim ve anlamları: 1. Elini taşın altına koymak: Bir işe cesaretle girmek, sorumluluk almak. 2. Kulak kesilmek: Bir sesi ya da konuşmayı dikkatle dinlemek. 3. Ayağını yorganına göre uzatmak: Gelirine göre harcamak, savurganlık yapmamak. 4. Göze girmek: Birinin takdirini kazanmak; beğenilmek. 5. Su gibi gitmek: Zamanın, olayların hızlıca geçmesi ya da çok çabuk gerçekleşmesi.
    5 tane deyim ve anlamları nelerdir?
    En güzel deyimler hangileri?
    En güzel deyimler arasında şunlar sayılabilir: 1. "Ağlamakla sızlamakla iş bitmez" - Sadece şikayet etmek sorunları çözmez. 2. "Güzele bakmak sevaptır" - Güzellikleri takdir etmek övgüye değerdir. 3. "Hayırlı olsun" - Bir olaydan sonra olayın kahramanlarını kutlamak için kullanılır. 4. "Kolay gelsin" - Bir işle uğraşan kişiyi görünce söylenir, işin kişiye kolay gelmesini ümit etmek anlamı taşır. 5. "Sakla samanı gelir zamanı" - Hazırlık yapmak ve gelecekte ihtiyaç duyulan şeyleri saklamak.
    En güzel deyimler hangileri?
    Deyim ne demek?
    Deyim, genellikle gerçek anlamından az çok ayrı, kendine özgü bir anlam taşıyan kalıplaşmış bir söz öbeğidir. Özellikleri: - Deyimler, en az iki kelimenin bir araya gelmesiyle oluşur. - Kalıplaşmış ifadeler olduğu için kelimelerin yerleri değiştirilemez ve eş anlamlıları getirilemez. - Şahıs ve zamana göre çekimlenebilirler. - Genellikle mecaz anlamlıdırlar. - Bir kavramı ya da durumu anlatmak için kullanılır, ders verme amacı taşımazlar.
    Deyim ne demek?