• Buradasın

    Bu camı kim kırdı cümlesindeki zamir ve zamir türü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Bu camı kim kırdı" cümlesinde "kim" kelimesi soru zamiri olarak kullanılmıştır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İşaret sıfatı ve zamiri nasıl ayırt edilir örnek cümleler?

    İşaret sıfatı ve işaret zamiri arasındaki fark, bu kelimelerin cümlede nasıl kullanıldıklarına bağlıdır. İşaret sıfatı, bir ismin önüne gelerek onu işaret yoluyla belirtir. Örnek cümleler: - Bu evde tam on yıl huzur içinde yaşadılar. - Şu yaşlı adamın sözlerine kimse inanmak istemedi. - O öyküyü bir solukta okumuştum. İşaret zamiri ise, bir ismin yerini işaret yoluyla tutar. Örnek cümleler: - Bunu dün aldım. - Şuna iyi bakınız. - O, ezberlediğim ilk şiirdir.

    İşaret zamiri nedir?

    İşaret zamiri, varlıkların adını söylemeden, onları işaretle göstermeye yarayan sözcüklere denir. Bazı işaret zamirleri: bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar, buraya, şuraya, oraya, burası, şurası, orası, öteki vb..

    Ki hangi zamir?

    "Ki" zamiri, ilgi zamiri olarak adlandırılır.

    Kaç çeşit zamir vardır?

    Türkçede 6 çeşit zamir bulunmaktadır: 1. Kişi zamiri. 2. İşaret zamiri. 3. Belgisiz zamir. 4. Soru zamiri. 5. İlgi zamiri. 6. İyelik zamiri.

    Şey zamiri nasıl ayırt edilir?

    "Şey" kelimesi, belgisiz zamir olarak ayırt edilir. Belgisiz zamirler, birden fazla ismin yerini alabilen ve hangi ismin yerine kullanıldığı tam olarak belli olmayan kelimelerdir.

    Zarf ve zamir nasıl ayırt edilir?

    Zarf ve zamir arasındaki fark şu şekilde ayırt edilebilir: - Zarf, fiilleri, sıfatları veya diğer zarfları niteleyen kelimelerdir. - Zamir, isimlerin yerini tutan kelimelerdir.

    Zamirler nelerdir?

    Zamirler, isim olmadıkları hâlde isim gibi kullanılan, isimlerin yerini tutan kelimelerdir. Sözcük hâlindeki zamirler dörde ayrılır: 1. Kişi (şahıs) zamirleri: "ben, sen, o, biz, siz, onlar" gibi insan isimlerinin yerini tutan zamirlerdir. 2. İşaret zamirleri: "bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar" gibi isimleri işaret ederek yerine kullanan zamirlerdir. 3. Belgisiz zamirler: "bazısı, kimi, çoğu, hepsi, birkaçı, birçoğu" gibi belirsiz varlıkları ifade eden zamirlerdir. 4. Soru zamirleri: "kim" ve "ne" gibi soru yoluyla isimlerin yerini tutan zamirlerdir. Ek hâlindeki zamirler ise iki tanedir: 1. İyelik zamirleri: İsimlere eklenerek onların ait olduğu kişiyi belirten zamirlerdir (benim, senin, onun, bizim gibi). 2. İlgi zamiri: Cümlede daha önce geçmiş bir ismin yerini tutan "-ki" ekidir.