Bokashi düzeneği yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Malzeme Hazırlığı: Hava geçirmez kapaklı bir bokashi kovası, bokashi kepeği (fermantasyon sağlayan mikroorganizmalar içeren özel bir karışım) ve organik atıklar (meyve ve sebze artıkları, kahve telvesi vb.) temin edilmelidir. 2. Kovanın Hazırlanması: Kovanın altına ince bir kat bokashi kepeği serilmelidir. 3. Atıkların Eklenmesi: Günlük organik atıklar ince doğranarak kovaya eklenmeli ve her ekleme sonrası yeni eklenen atıklarla yeteri kadar bokashi kepeği karıştırılmalıdır. 4. Katmanlama: Her atık eklemesinde üzerine bir miktar bokashi kepeği serpilerek katman oluşturulmalıdır. 5. Fermentasyon: Kovanın kapağı kapalı tutularak 10-14 gün boyunca fermente olması için serin ve karanlık bir yerde bekletilmelidir. 6. Sıvı Kullanımı: Fermantasyon sırasında kovanın dibinde biriken sıvı, organik madde içeriği bakımından çok yoğun olduğu için su ile seyreltip ev bitkilerinde kullanılabilir. 7. Toprağa Gömme: Fermente olmuş atıklar toprağa gömülerek veya bahçedeki toprağa karıştırılarak kompostun toprakla birleşmesi sağlanır.