• Buradasın

    Bin derenin suyu bir yerde toplanır atasözü ne anlama gelir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Bin dereden su getirmek" atasözü, birini kandırmak veya ikna etmek için türlü bahaneler ve sebepler ileri sürmek anlamına gelir 24. Dolayısıyla, "bin derenin suyu bir yerde toplanır" ifadesi, bu bağlamda bir anlam taşımaz.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bir tane atasözü ve hikayesi nedir?

    Bir tane atasözü ve hikayesi: Atasözü: "Ne ekersen, onu biçersin". Hikayesi: Bir çiftçi, tarlasına çürük tohum ektiğinde zayıf bir hasat aldığını fark etmiş.

    Su ile ilgili atasözleri nelerdir?

    Su ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Su akarken testiyi doldurmalı". 2. "Su aktığı yere yine akar". 3. "Su baştan bulanır". 4. "Su testisi su yolunda kırılır". 5. "Suyun sessizinden, insanın sözsüzünden korkmalı".

    Bin dereden su getirmek ne anlama gelir?

    "Bin dereden su getirmek" deyimi, birini kandırmak veya ikna etmek için dil dökmek, birçok sebep ileri sürmek, aldatıcı sözler sarf etmek anlamına gelir.

    Atasözleri nedir kısaca?

    Atasözü, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenmiş kalıplaşmış sözlerdir.

    Atasözü nedir ve örnekleri?

    Atasözü, uzun gözlem ve deneyimler sonucunda ortaya çıkmış, öğüt verici nitelikte olan ve halkın ortak malı olarak kabul edilen sözlerdir. Bazı atasözü örnekleri: "Akılsız başın kahrını ayaklar çeker". "Bin ölçüp, bir biçmeli". "Dost ile ye, iç". "Armut dibine düşer". "Her kapının bir anahtarı vardır".

    Bir atasözünün hikayesi nedir?

    Bir atasözünün hikayesi, o sözün ortaya çıkış ve anlam kazanma sürecini anlatır. İşte bazı atasözlerinin hikayeleri: 1. "Azıcık aşım kaygısız başım" atasözü, Orta Çağ Anadolu toplumlarında fazla mal ve mülkün insanın başına bela açacağına dair bir inançtan kaynaklanır. 2. "Ne ekersen, onu biçersin" atasözü, çiftçilerin ektikleri ürünlerin niteliğine göre hasat almalarına dayanır. 3. "Damlaya damlaya göl olur" atasözü, Anadolu'nun su kaynaklarının sınırlı olduğu bölgelerde suyun damlalar halinde birikmesi ve sonunda büyük bir su birikintisi oluşturması gözleminden doğmuştur. 4. "Adam ol, baban gibi eşek olma" deyimi ise, Eğitim Bakanı Abdurrahman Şeref Bey'in, Galatasaray Lisesi'nde bir öğrenciye yaptığı konuşmadan kaynaklanır.