Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anthony de Mello, maneviyat üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan bir Cizvit din adamı ve yazardır 2.
De Mello'nun eserlerinde ele aldığı bazı konular şunlardır:
- Sahte inançlar 1. "Mutsuzluğun sadece bir nedeni vardır: kafanızdaki sahte inançlar" diyerek, inançların sorgulanması gerektiğini vurgular 1.
- Mutluluk 2. "Mutluluğun ne olduğunu öğrenmek istiyorsan bir çiçeğe, bir kuşa, bir çocuğa bak; onlar Krallığın kusursuz resimleridir" diyerek, basit şeylerin verdiği huzuru ve mutluluğu fark etmeyi önerir 2.
- Bağımlılık 5. "Ben sana bağımlıysam, seni sevemem ki" diyerek, başkalarına olan bağımlılığın sevgi önündeki engelini işaret eder 5.
- Ruhanilik 5. "Ruhanilik, birini içsel dönüşüme getirmeyi başaran şeydir" diyerek, tüm dinlerin insanlara sunabileceği iyileştirici bakış açılarını vurgular 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: