• Buradasın

    5 tane atasözü ve anlamları nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşte 5 tane atasözü ve anlamları:
    1. "Damlaya damlaya göl olur" 2. Sürekli ve azar azar yapılan işlerin biriktikçe büyük sonuçlar doğurabileceğini ifade eder 2.
    2. "Acele ile işe şeytan karışır" 2. Aceleci davranmanın, yapılan işin kalitesini olumsuz etkileyebileceğini ve hatalara yol açabileceğini vurgular 2.
    3. "Bir taşla iki kuş vurmak" 2. Aynı anda iki faydalı şey elde etmenin avantajını ifade eder 2.
    4. "Sabrın sonu selamettir" 2. Sabır ve metanetin sonunda huzur ve başarıya ulaşılacağını belirtir 2.
    5. "Akıllı kimse kendi hatasından ibret alır" 2. İnsanların hatalarından ders çıkararak, gelecekte aynı hataları tekrarlamamaları gerektiğini vurgular 2.
  • Konuyla ilgili materyaller

    10 tane deyim ve atasözü nedir?
    10 tane deyim ve atasözü şunlardır: Deyimler: 1. Elini sallasa ellisi. Çok sayıda seçenek veya alternatif arasında karar verme durumu. 2. Denize düşen yılana sarılır. Zordaki bir kişinin herhangi bir çözüm bulmaya çalışması. 3. Gözden düşmek. Eskisi kadar sevilmemek veya değer kaybetmek. 4. Dilini tutmak. Ağzından çıkacak sözlere dikkat etmek, susmak. 5. Yüzü gülmek. Mutlu ve hoşnut bir hali ifade etmek. 6. Kendine gelmek. Kendisini toparlamak veya farkına varmak. 7. Ağız birliği etmek. Bir grup insanın aynı şeyleri söyleme konusunda anlaşması. 8. Saman altından su yürütmek. Gizli bir şekilde iş çevirmek. 9. Saçını süpürge etmek. Başkaları için çok çaba sarf etmek, kendinden fedakârlıkta bulunmak. 10. Çantada keklik. Hemen elde edilmek. Atasözleri: 1. Ağaç yaşken eğilir. 2. Akıl akıldan üstündür. 3. Gülme komşuna, gelir başına. 4. Çalışan demir ışıldar. 5. Damlaya damlaya göl olur.
    10 tane deyim ve atasözü nedir?
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Damlaya damlaya göl olur.". 2. "Gülü seven dikenine katlanır.". 3. "İşleyen demir pas tutmaz.". 4. "Güneş balçıkla sıvanmaz.". 5. "Ak akçe kara gün içindir.". 6. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var.". 7. "Sakla samanı, gelir zamanı.". 8. "Kervan yolda düzülür.".
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    4 sınıf atasözleri ve anlamları nelerdir?
    4. sınıf atasözleri ve anlamları şunlardır: 1. "Aç ayı oynamaz". 2. "Ağaç yaşken eğilir". 3. "Akıl akıldan üstündür". 4. "Alışmış kudurmuştan beterdir". 5. "Damlaya damlaya göl olur". 6. "Ne ekersen onu biçersin". 7. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var".
    4 sınıf atasözleri ve anlamları nelerdir?
    Atasözleri kaça ayrılır 5 tane?
    Atasözleri, biçim ve anlam özelliklerine göre iki çeşide ayrılır: 1. Biçim özelliklerine göre atasözleri, en fazla iki kelimeden oluşur ve duygu ve düşünce tek bir cümleye sığdırılır. 2. Anlam özelliklerine göre atasözleri, evrensel olarak kabul edilen ve kullanıldığı anlam bakımından ortak olan özlü sözlerdir. İşte beş tane atasözü örneği: 1. Damlaya damlaya göl olur. 2. Acele işe şeytan karışır. 3. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. 4. İyilik eden iyilik bulur. 5. Sabrın sonu selamettir.
    Atasözleri kaça ayrılır 5 tane?
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Gülme komşuna, gelir başına". 2. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz". 3. "El elden üstündür". 4. "Ne ekersen, onu biçersin". 5. "Erken kalkan yol alır". 6. "Sakla samanı, gelir zamanı". 7. "Son pişmanlık fayda etmez". 8. "Ayağını yorganına göre uzat". 9. "Damlaya damlaya göl olur". 10. "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar".
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    10 tane atasözü ve özdeyiş nedir?
    10 tane atasözü ve özdeyiş: 1. Ağaç yaş iken eğilir. 2. Ak akçe kara gün içindir. 3. Balık baştan kokar. 4. Can boğazdan gelir. 5. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. 6. El yarası geçer, dil yarası geçmez. 7. Hamala semeri yük değildir. 8. İyilik yap denize at; balık bilmezse Halik bilir. 9. Mart kapıdan baktırır, kazma – kürek yaktırır. 10. İki dinle, bir söyle.
    10 tane atasözü ve özdeyiş nedir?
    En çok bilinen atasözleri ve anlamları nelerdir?
    İşte en çok bilinen bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Armut dibine düşer." Anlamı: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli." Anlamı: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi." Anlamı: Düşünmeden yapılan işler pişmanlık getirebilir. 4. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz." Anlamı: Emek vermeden yapılan herhangi bir işten kazanç elde etmek zordur. 5. "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma." Anlamı: Güne erken başlayan insan bir sürü iş halledebilir ve bu durumda insanı mutlu eder. 6. "Et tırnaktan ayrılmaz." Anlamı: Birbirine çok yakın olan insanlar aralarında ne yaşanırsa yaşlansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. "Ev alma, komşu al." Anlamı: Ev alacak insan için evin nasıl olduğundan çok komşularının nasıl olduğu önemlidir. 8. "Gülme komşuna, gelir başına." Anlamı: Birisinin yaşadığı kötü bir olayı alay konusu yaparsan bir gün sende aynı şeyi yaşayabilirsin. 9. "Güneş balçıkla sıvanmaz." Anlamı: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. "İki dinle, bir söyle." Anlamı: Çok konuşmak yerine az söz söyleyip karşındakini daha çok dinlemelisin.
    En çok bilinen atasözleri ve anlamları nelerdir?