• Buradasın

    3 tane deyim söyler misin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşte üç tane deyim:
    1. Acısını çekmek: Yapılan bir işin meydana getirdiği üzüntü ve acıyı yaşamak 1.
    2. Efkar dağıtmak: İçinde bulunulan üzüntüyü atmaya çalışmak 1.
    3. Geceyi gündüze katmak: Bir iş için ara vermeden çok çalışmak 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    2 tane deyim ve anlamı nedir?

    İki deyim ve anlamları: 1. "At gözlüğü ile bakmak". 2. "Ayran dökülmüş gibi bakmak".

    10 tane deyim ve anlamları nelerdir?

    İşte 10 tane deyim ve anlamları: 1. Elini sallasa ellisi: Çok sayıda seçenek veya alternatif arasında karar verme durumu. 2. Denize düşen yılana sarılır: Zordaki bir kişinin herhangi bir çözüm bulmaya çalışması. 3. Gözden düşmek: Eskisi kadar sevilmemek veya değer kaybetmek. 4. Dilini tutmak: Ağzından çıkacak sözlere dikkat etmek, susmak. 5. Yüzü gülmek: Mutlu ve hoşnut bir hali ifade etmek. 6. Kendine gelmek: Kendisini toparlamak veya farkına varmak. 7. Ağız birliği etmek: Bir grup insanın aynı şeyleri söyleme konusunda anlaşması. 8. Saman altından su yürütmek: Gizli bir şekilde iş çevirmek. 9. Saçını süpürge etmek: Başkaları için çok çaba sarf etmek, kendinden fedakârlıkta bulunmak. 10. Eli ayağına dolaşmak: Hiç beklenmedik bir olay karşısında telaşlanarak ne yapacağını bilemez duruma düşmek.

    7 sınıf Türkçe deyimler kaç tane?

    7. sınıf Türkçe dersinde öğretilen deyimler yaklaşık 74 tanedir.

    50 tane deyim ve anlamları nelerdir?

    İşte 50 tane deyim ve anlamları: 1. Ateşten gömlek giymek: Çok zor ve tehlikeli bir işe girişmek. 2. At gözlüğü ile bakmak: Dar görüşlü ve önyargılı olmak. 3. Ava giden avlanır: Birinin başkasına zarar vermeyi planlarken, kendisi zarar görür. 4. Ayağını yorgan altında uzatmak: Rahat ve tembel bir şekilde yaşamak. 5. Ayran dökülmüş gibi bakmak: Şaşkın ve şaşkın bakmak. 6. Bal dökmek: Övgü dolu sözler söylemek. 7. Bardağı taşıran damla: Bir sorunun veya olayın sonucu olarak patlama noktasına gelmek. 8. Beklenen taş yağmur gibi gelmez: Çok arzu edilen bir şeyin kolayca elde edilemeyeceği anlamına gelir. 9. Beterin beteri var: Kötü bir durumun daha da kötüsü olabileceği anlamına gelir. 10. Bir taşla iki kuş vurmak: Aynı anda iki fayda elde etmek. Diğer deyimler ve anlamları için aşağıdaki kaynaklara da bakabilirsiniz: sorumatik.co: 50 tane deyim ve kısa açıklamaları. dilbilgisi.net: Deyimler sözlüğü. odevhane.com: 50 tane deyim ve anlamları kısa.

    Deyim nedir ve örnekleri?

    Deyim, en az iki kelimenin bir araya gelerek bir durumu veya kavramı karşılayan kalıplaşmış bir ifadedir. Bazı deyim örnekleri: Ateşten gömlek giymek: Çok zor ve tehlikeli bir işe girişmek. At gözlüğü ile bakmak: Dar görüşlü ve önyargılı olmak. Ava giden avlanır: Birinin başkasına zarar vermeyi planlarken, kendisi zarar görür. Ayağını yorgan altında uzatmak: Rahat ve tembel bir şekilde yaşamak. Bal dökmek: Övgü dolu sözler söylemek. Bardağı taşıran damla olmak: Bir sorunun veya olayın sonucu olarak patlama noktasına gelmek. Bir taşla iki kuş vurmak: Aynı anda iki fayda elde etmek.

    3 tane deyim ve atasözü söyler misin?

    3 tane deyim ve atasözü: Deyimler: 1. Ağzını açıp gözünü yummak: Kızgınlık ile olayın sonunu düşünmeden kötü sözler söylemek. 2. Jetonu geç düşmek: Bir meseleyi, konuyu ya da düşünceyi geç ve zor anlamak. 3. Abuk sabuk konuşmak: Düşünmeden, ilgisi olmayan konularda, dengesiz ve saçma sapan söz söylemek. Atasözleri: 1. Gülme komşuna, gelir başına: Başkasıyla alay etmek yanlıştır ve aynı şey başımıza gelebilir. 2. Akıl akıldan üstündür: Kimse her şeyi bilemez; bu yüzden başkalarının fikir ve önerileri de değerlidir. 3. Damlaya damlaya göl olur: Küçük şeylerin zamanla birikerek büyük sonuçlar doğurabileceği anlamına gelir.

    5 tane deyim ve anlamı nedir?

    İşte 5 tane deyim ve anlamları: 1. Elini taşın altına koymak: Bir işe cesaretle girmek, sorumluluk almak. Örnek cümle: "Herkes kaçıyordu ama o elini taşın altına koyarak projeyi tamamladı". 2. Kulak kesilmek: Bir sesi ya da konuşmayı dikkatle dinlemek. Örnek cümle: "Konuşmayı duyunca o tarafa kulak kesildi". 3. Ayağını yorganına göre uzatmak: Gelirine göre harcamak, savurganlık yapmamak. Örnek cümle: "Eğer ayağını yorganına göre uzatmazsan, borca batarsın". 4. Göze girmek: Birinin takdirini kazanmak; beğenilmek. Örnek cümle: "Uzun uğraşlar sonunda patronun gözüne girmeyi başardı". 5. Su gibi gitmek: Zamanın, olayların hızlıca geçmesi ya da çok çabuk gerçekleşmesi. Örnek cümle: "Tatilin ilk günleri su gibi geçti".