• Buradasın

    3 tane atasözü ve özdeyiş söyler misin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    3 tane atasözü ve özdeyiş:
    Atasözleri:
    1. Ak akçe kara gün içindir 12. Anlamı: Sağlıklıyken emek vererek kazanılan para, zor anlarımızda bize yardım sağlar 2.
    2. Damlaya damlaya göl olur 2. Anlamı: Önemsiz şeyleri biriktirerek daha çok şeyler oluşur 2.
    3. Acele giren ecele gider 2. Anlamı: Bir işe acele davranırsak sonunda mahçub oluruz 2.
    Özdeyişler:
    1. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir (Mustafa Kemal Atatürk) 12.
    2. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum (Hz. Ali) 2.
    3. Ne mutlu Türküm diyene! (Mustafa Kemal Atatürk) 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Atasözleri nedir kısaca?
    Atasözü, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenmiş kalıplaşmış sözlerdir.
    Atasözleri nedir kısaca?
    5 tane atasözü ve açıklaması nedir?
    5 tane atasözü ve açıklamaları: 1. "Atalar sözünü tutmayanı yabana atarlar". 2. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı". 3. "Kuru laf karın doyurmaz". 4. "Sözü söyle alana, kulağında kalana". 5. "Damlaya damlaya göl olur".
    5 tane atasözü ve açıklaması nedir?
    10 tane deyim ve atasözü nedir?
    10 tane deyim ve atasözü şunlardır: Deyimler: 1. Elini sallasa ellisi. Çok sayıda seçenek veya alternatif arasında karar verme durumu. 2. Denize düşen yılana sarılır. Zordaki bir kişinin herhangi bir çözüm bulmaya çalışması. 3. Gözden düşmek. Eskisi kadar sevilmemek veya değer kaybetmek. 4. Dilini tutmak. Ağzından çıkacak sözlere dikkat etmek, susmak. 5. Yüzü gülmek. Mutlu ve hoşnut bir hali ifade etmek. 6. Kendine gelmek. Kendisini toparlamak veya farkına varmak. 7. Ağız birliği etmek. Bir grup insanın aynı şeyleri söyleme konusunda anlaşması. 8. Saman altından su yürütmek. Gizli bir şekilde iş çevirmek. 9. Saçını süpürge etmek. Başkaları için çok çaba sarf etmek, kendinden fedakârlıkta bulunmak. 10. Çantada keklik. Hemen elde edilmek. Atasözleri: 1. Ağaç yaşken eğilir. 2. Akıl akıldan üstündür. 3. Gülme komşuna, gelir başına. 4. Çalışan demir ışıldar. 5. Damlaya damlaya göl olur.
    10 tane deyim ve atasözü nedir?
    Deyim ve atasözlerinin özellikleri nelerdir 5 tane?
    Deyim ve atasözlerinin beş ortak özelliği: 1. Anonimlik: Deyim ve atasözlerinin söyleyeni belli değildir, halkın ortak malıdır. 2. Kalıplaşmışlık: Deyim ve atasözleri, sözcüklerin yerleri değiştirilemeyecek şekilde kalıplaşmış ifadelerdir. 3. Mecaz Anlam: Genellikle mecazi anlam taşırlar ve gerçek anlamlarından uzaklaşmışlardır. 4. Öğüt Verme: Atasözleri öğüt verici nitelik taşır, deyimler ise yargı bildirmez. 5. Kısa ve Özlü Olma: Az sözle çok şey anlatan özlü sözlerdir.
    Deyim ve atasözlerinin özellikleri nelerdir 5 tane?
    Atasözleri ve özdeyişler nelerdir kısaca özet?
    Atasözleri ve özdeyişler, kısaca şu şekilde özetlenebilir: Atasözleri, halkın ortak ürünü olan, halkın olaylar ve durumlar karşısında edindiği tecrübe ve gözleme dayalı, öğüt verici nitelikte özlü, kısa, çarpıcı kalıplaşmış cümlelerdir. Özdeyişler (vecizeler) ise bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan, genellikle kim tarafından söylendiği bilinen özlü sözlerdir.
    Atasözleri ve özdeyişler nelerdir kısaca özet?
    Atasözleri kaça ayrılır 3 örnek?
    Atasözleri, üç ana kategoriye ayrılır: 1. Cümle türlerine göre: Yalın cümle, birleşik cümle ve devrik cümle şeklinde ayrılır. Örnekler: - Yalın cümle: "Ağaç kökünden yıkılır". - Birleşik cümle: "Dağ ne kadar yüce olsa, yol üstünden aşar". - Devrik cümle: "Gülme komşuna, gelir başına". 2. Konularına göre: Dostluk, alışveriş, doğa gibi çeşitli konulara ayrılır. Örnekler: - "Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" (dostluk). - "Sakla samanı gelir zamanı" (alışveriş). - "Üzüm üzüme baka baka kararır" (doğa). 3. Anlam özelliklerine göre: Gerçek anlamlı, mecaz anlamlı ve kinayeli olarak ayrılır. Örnekler: - "Damlaya damlaya göl olur" (gerçek anlamlı). - "Körle yatan şaşı kalkar" (mecaz anlamlı). - "Yuvarlanan taş yosun tutmaz" (kinayeli).
    Atasözleri kaça ayrılır 3 örnek?
    3. sınıf atasözleri ve deyimler nelerdir?
    3. sınıf düzeyinde sıkça kullanılan bazı atasözleri ve deyimler şunlardır: Atasözleri: 1. Bir elin nesi var, iki elin sesi var: Yardımlaşarak dayanışma içinde yapılan işler daha yararlı ve verimli olur. 2. Ne ekersen onu biçersin: Nasıl davranır ve yatırım yaparsan, gelecekte karşılığını alırsın. 3. Ağaç yaş iken eğilir: İnsanları küçükken daha kolay eğitebiliriz. 4. Ev alma, komşu al: Komşuluğun önemini belirtmek için kullanılır. 5. Üzüm üzüme baka baka kararır: Arkadaşlar veya bir arada olan kişiler zamanla birbirlerinin huylarını kaparlar. Deyimler: 1. Etekleri tutuşmak: Yerli yersiz söylenip durmak. 2. Dizini dövmek: Bir şey için üzülmek. 3. Şifayı kapmak: Hastalanmak veya hastalığı artmak.
    3. sınıf atasözleri ve deyimler nelerdir?