• Buradasın

    20 adet zamir cümlesi söyler misin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşte 20 adet zamir cümlesi:
    1. O kalemi çok beğenmiş 4.
    2. Herkes onu çok seviyor 4.
    3. Marketten ne alacaksın 4?
    4. O da kimmiş 4?
    5. Sen, çok iyi birisin 4.
    6. Biz oraya gideceğiz 4.
    7. Tüm bu olanlar onun için 4.
    8. O bugün geldi 4.
    9. Bu akşam size gelecek 4.
    10. Birkaçı yoktu sınıfımızda 4.
    11. Onu nereden tanıyorsun 4?
    12. Bu hediyeyi neden aldın 4?
    13. Ben olsam böyle asla davranmazdım 4.
    14. Biz o diziye bayıldık 4.
    15. Sen benim en iyi arkadaşımsın 4.
    16. Bu çok güzel bir bilgi 5.
    17. Kendi kendime yüksek notlar aldım 4.
    18. Onlar ona tablet almışlar 4.
    19. Şu vazoyu anneme aldım 4.
    20. Bana, ne aldığımı sordu 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Belgisiz zamirler 20 örnek cümle?

    İşte belgisiz zamirlerin yer aldığı 20 örnek cümle: 1. Kimi de hiç konuşmamayı tercih eder. 2. Bugün hepsinin araması gerekiyordu. 3. Tamamından sen sorumlusun. 4. Herkes senin düşündüğün gibi düşünmez. 5. Kimse senin gibi gitar çalamıyor. 6. Çarşıdan ne kadar öteberi aldın? 7. Birkaçı dün de gelmişti. 8. Bazıları bu sabah kahvaltıya gittiler. 9. Biri yer biri bakar; kıyamet ondan kopar. 10. İnsanların pek çoğu hayvanları sever. 11. Çalışanların pek azı hak ettiğini alır. 12. Bazısı da hep ön planda olmak ister. 13. Elindekilerin tümünü masanın üstüne koyabilirsin. 14. Bütününü görmeden bir şey söyleyemem. 15. Bir kısmını görmekle olmaz. 16. Her biri ayrı özellikler sahiptir. 17. Başkasının yerine konuşmak doğru değil. 18. Hiçbiri bunu uygun görmez. 19. Falanın filânın ne dediği önemli değil. 20. Kendisine bir şey danışacaktım.

    Zamirler kaça ayrılır?

    Zamirler, beş ana gruba ayrılır: 1. Kişi Zamirleri: Ben, sen, o, biz, siz, onlar gibi insan isimlerini karşılayan zamirlerdir. 2. İşaret Zamirleri: Bu, şu, o, bunlar, şunlar ve onlar gibi isimleri işaret yoluyla karşılayan zamirlerdir. 3. Belgisiz Zamirler: Biri, hepsi, birçoğu, herkes, bazısı gibi belirsiz isimleri karşılayan zamirlerdir. 4. Soru Zamirleri: Kim, ne, nereye, nerede gibi isimleri soru yoluyla karşılayan zamirlerdir. 5. Dönüşlülük Zamirleri: Kendi sözcüğü gibi, yapılan işin kişi tarafından yapıldığını belirten zamirlerdir.

    Soru zamiri örnekleri nelerdir?

    Soru zamiri örnekleri şunlardır: 1. "Kim" zamiri: "Bu çocuk da kim?". 2. "Ne" zamiri: "Annem sana ne dedi?". 3. "Nerede" zamiri: "Bu saate kadar nerede kaldın?". 4. "Kaçı" zamiri: "Soruların kaçını çözmüş?". 5. "Hanginiz" zamiri: "Bu soruyu hanginiz çözecek?". Ayrıca, "nere, nereye, kimden" gibi diğer soru kelimeleri de soru zamiri olarak kullanılabilir.

    Kişi zamirleri 5 tane örnek?

    Beş tane kişi zamiri örneği: 1. Ben. 2. Sen. 3. O. 4. Biz. 5. Siz.

    Zarf ile zamir arasındaki fark nedir 9. sınıf?

    Zarf ve zamir arasındaki temel farklar şunlardır: 1. Zarf: Cümlede fiil, sıfat veya başka zarfları niteleyen kelimelerdir. 2. Zamir: İsimlerin yerine kullanılan kelimelerdir. Özetle, zarflar eylemin özelliklerini belirtirken, zamirler isimlerin yerini tutar.

    1 cümlede 2 zamir olur mu?

    Evet, bir cümlede iki zamir olabilir. Örnek: "Onun telefonu bir süredir arama yapmıyor" cümlesinde "onun" ve "bir süredir" zamirleri kullanılmıştır.

    Zamir örnekleri 15 tane nedir?

    İşte 15 tane zamir örneği: 1. Kişi Zamiri: Bugün evi ben temizleyeceğim. 2. İşaret Zamiri: Şunları da arabanın bagajına koy. 3. Belgisiz Zamir: Vidaların birkaçı paslanmış. 4. Soru Zamiri: Kapıyı ne ile açmışlar?. 5. Dönüşlülük Zamiri: Sen kendin gitmek istedin. 6. İyelik Zamiri: Paranı dikkatli bir şekilde harcamalısın. 7. İlgi Zamiri: Benim sınavım iyi geçti, onunki kötü gibiydi. 8. Tekil Birinci Şahıs: O, beni dün çok aramış. 9. Çoğul İkinci Şahıs: Yarın siz bize gelmeyi düşünüyor. 10. Ötekini: Bana ver, berikini sen al. 11. Böylesini: Hiç duymamıştım. 12. Hangisi: Önce geldi?. 13. Azı: Gitti, çoğu kaldı. 14. Bazısı: Bu yemeği sevmez. 15. Biri: Kapıya çiçek bırakmış.