• Buradasın

    10 tane zamir cümlesi söyler misin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşte 10 tane zamir cümlesi:
    1. O, çok çalışkan bir öğrencidir 1.
    2. Onlar sinemaya gitmek istiyorlar 1.
    3. Bu, benim kitabım 1.
    4. Sen çok iyi bir arkadaşsın 1.
    5. Onu aradım ama ulaşamadım 1.
    6. Biz yarın pikniğe gideceğiz 1.
    7. Şu, benim telefonum 1.
    8. Siz bu konuda çok tecrübelisiniz 1.
    9. Herkes bu durumu biliyor 1.
    10. Hiçbirimiz bu konuda karar veremedik 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Soru zamiri örnekleri nelerdir?
    Soru zamiri örnekleri şunlardır: 1. "Kim" zamiri: "Bu çocuk da kim?". 2. "Ne" zamiri: "Annem sana ne dedi?". 3. "Nerede" zamiri: "Bu saate kadar nerede kaldın?". 4. "Kaçı" zamiri: "Soruların kaçını çözmüş?". 5. "Hanginiz" zamiri: "Bu soruyu hanginiz çözecek?". Ayrıca, "nere, nereye, kimden" gibi diğer soru kelimeleri de soru zamiri olarak kullanılabilir.
    Soru zamiri örnekleri nelerdir?
    Kim zamiri hangi zamir türüdür?
    "Kim" zamiri, soru zamiri türüne aittir.
    Kim zamiri hangi zamir türüdür?
    10 tane işaret zamiri cümlesi söyler misin?
    İşte 10 tane işaret zamiri cümlesi: 1. Bu şemsiyeyi yanına almak istersen sana verebilirim. 2. Bahçeden topladığım domatesleri bozulmasın diye dolaba koydum. 3. Öteki yolu kullanırsak kamp alanına daha çabuk varırız. 4. Bunları sindirmek öyle kolay değildir. 5. Vali geleceği için yerleri hemen paspasla silmelisiniz. 6. Poşetleri bir an önce yukarı taşısanız iyi olur. 7. Beriki rafın tozlanmış olduğunu görünce hemen elindeki bezle silmeye başladı. 8. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta binlerce vatan evladı şehit oldu. 9. Şurasını yaptırmam lazım diyerek terziye gitti. 10. Orayı daha önce hiç bu kadar kalabalık görmemiştim.
    10 tane işaret zamiri cümlesi söyler misin?
    Zamir ve zarf örnekleri nelerdir?
    Zamir ve zarf örnekleri: Zamir Örnekleri: 1. Kişi Zamirleri: ben, sen, o, biz, siz, onlar. 2. İşaret Zamirleri: bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar. 3. Soru Zamirleri: kim, ne, hangi. 4. Belirsizlik Zamirleri: kimse, herkes, biri, bazısı, birkaçı. Zarf Örnekleri: 1. Zaman Zarfı: bugün, yarın, geçen hafta. 2. Yer Zarfı: burada, oraya, yukarıda. 3. Durum Zarfı: hızlıca, güzelce, sessizce. 4. Miktar Zarfı: çok, az, biraz.
    Zamir ve zarf örnekleri nelerdir?
    Belgisiz zamirler 20 örnek cümle?
    İşte belgisiz zamirlerin yer aldığı 20 örnek cümle: 1. Kimi de hiç konuşmamayı tercih eder. 2. Bugün hepsinin araması gerekiyordu. 3. Tamamından sen sorumlusun. 4. Herkes senin düşündüğün gibi düşünmez. 5. Kimse senin gibi gitar çalamıyor. 6. Çarşıdan ne kadar öteberi aldın? 7. Birkaçı dün de gelmişti. 8. Bazıları bu sabah kahvaltıya gittiler. 9. Biri yer biri bakar; kıyamet ondan kopar. 10. İnsanların pek çoğu hayvanları sever. 11. Çalışanların pek azı hak ettiğini alır. 12. Bazısı da hep ön planda olmak ister. 13. Elindekilerin tümünü masanın üstüne koyabilirsin. 14. Bütününü görmeden bir şey söyleyemem. 15. Bir kısmını görmekle olmaz. 16. Her biri ayrı özellikler sahiptir. 17. Başkasının yerine konuşmak doğru değil. 18. Hiçbiri bunu uygun görmez. 19. Falanın filânın ne dediği önemli değil. 20. Kendisine bir şey danışacaktım.
    Belgisiz zamirler 20 örnek cümle?
    En çok kullanılan zamirler nelerdir?
    En çok kullanılan zamirler şunlardır: 1. Kişi (Şahıs) Zamirleri: "ben, sen, o, biz, siz, onlar". 2. İşaret Zamirleri: "bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar". 3. Belgisiz Zamirler: "kimi, çoğu, hepsi, birkaçı, birçoğu, hiçbiri". 4. Soru Zamirleri: "kim, ne, nerede, nasıl". Ayrıca, "kendi" sözcüğü de dönüşlülük zamiri olarak sıkça kullanılır.
    En çok kullanılan zamirler nelerdir?
    5. sınıf zamirler nelerdir?
    5. sınıf zamirleri şu şekilde sınıflandırılabilir: 1. Kişi (Şahıs) Zamirleri: İnsan isimlerinin yerine kullanılan zamirlerdir. 2. İşaret Zamirleri: Varlıkları işaret yoluyla gösteren zamirlerdir. 3. Belgisiz Zamirler: Hangi ismin yerine kullanıldığı tam belli olmayan zamirlerdir. 4. Soru Zamirleri: Soru yoluyla isimlerin yerini tutan zamirlerdir. 5. Dönüşlülük Zamiri: "Kendi" kelimesi ve ekleriyle yapılır.
    5. sınıf zamirler nelerdir?