• Buradasın

    Yusuf Tekin 30 bin öğretmen ataması olacak mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılında 30 bin öğretmen ataması yapılacağını belirtmiştir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yeni öğretmen atama sistemi nasıl olacak?

    Yeni öğretmen atama sistemine göre, 1 Eylül 2025 itibarıyla KPSS şartı kaldırılacak ve atamalar Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) üzerinden yapılacak. Sınav süreci şu şekilde olacak: 1. AGS: Sözel ve sayısal yetenek, Türkiye coğrafyası, eğitim mevzuatı gibi genel konuları içeren 80 sorudan oluşacak. 2. ÖABT: Alan bilgisine yönelik 50 soruyu kapsayacak. 3. Puanlama: AGS ve ÖABT sonuçları eşit ağırlıkla değerlendirilecek, her birinin puanı %50 oranında hesaplanacak. Yabancı dil öğretmenliği adayları için YDS veya e-YDS puanı da AGS puanıyla eşit ağırlıkta olacak.

    Yusuf tekin'in açıklaması doğru mu?

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bazı açıklamaları doğrudur: 1. İntegral Konusunun Müfredattan Çıkarılması: Bakan Tekin, integralin müfredattan çıkarılmasının dünya örnekleri incelenerek yapıldığını ve lisans eğitiminde işlenmesinin daha doğru bulunduklarını belirtmiştir. 2. Müfredat Değişikliği: Tekin, müfredat değişikliğinin çocukların teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilmeleri ve bilgi yükünü azaltmaları için yapıldığını ifade etmiştir. Ancak, bazı iddialar ve haberler Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla çelişmektedir: 1. İstifa İddiası: Sosyal medyada dolaşan Yusuf Tekin'in istifa ettiğine dair iddialar doğru değildir; Bakan Tekin görevine devam etmektedir. 2. "Okula Gerek Yok" Açıklaması: Tekin'in "Artık çocuklarımız bilgiye çok kolay erişiyor, okula gelmelerine gerek yok" dediği iddiası bağlamından koparılmış ve yanıltıcı olarak değerlendirilmiştir.

    Öğretmen atamaları neye göre yapılıyor?

    Öğretmen atamaları, belirli kriterlere göre yapılmaktadır: 1. Eğitim Durumu: Öğretmen adayları, öğretmenlik mesleğine kaynak teşkil eden en az lisans düzeyinde yükseköğretim programlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışı yükseköğretim programlarından mezun olmalıdır. 2. KPSS Puanı: İlk atamalarda KPSS'den atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmak gerekmektedir. 3. Pedagojik Formasyon: Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların, pedagojik formasyon eğitimini başarıyla tamamlamış olmaları şarttır. 4. Güvenlik Soruşturması: Öğretmen adaylarına, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu'na göre güvenlik soruşturması yapılır. 5. Atama Usulü: Atamalar, elektronik ortamda tercihler de dikkate alınarak gerçekleştirilir.

    Öğretmen atamaları ne zaman yürürlüğe girecek?

    Öğretmen atamalarında Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sisteminin yürürlüğe girmesi, 1 Eylül 2025 tarihinde gerçekleşecek.

    Yusuf Tekin ek atama sinyali verdi mi?

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılı için ek öğretmen ataması yapılacağına dair kesin bir sinyal vermedi. Ancak, Tekin öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, atama sürecinin mevcut prosedürlere göre gerçekleştirileceğini ve Akademi Giriş Sınavı (AGS) adı verilen yeni bir sistemin uygulanacağını belirtti.

    En çok öğretmen ataması hangi yıl yapıldı?

    2015 yılı, en fazla öğretmen atamasının yapıldığı yıldır.