• Buradasın

    YTÜ dönem tekrarı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) dönem tekrarı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
    1. Ders Seçimi ve Kayıt Yenileme: Dönem başında, USİS otomasyon sistemi üzerinden ders seçimi yapılmalıdır 12. Bir yarıyılda en fazla 25 kredilik ders alınabilir 1.
    2. Başarısız Derslerin Tekrar Alınması: Daha önce kalınan dersler, öncelikle tekrar alınmalıdır 1. Çakışan dersler alınamaz 1.
    3. Mazeret Durumu: Kayıt yenileme süresi içinde geçerli bir mazeret nedeniyle ders seçimi yapılamadıysa, yarıyılın ilk iki haftasının sonuna kadar ilgili bölüm başkanlığına yazılı başvuru yapılarak ders kaydı kabul edilebilir 3.
    4. AGNO ve Üstten Ders Alma: AGNO'su 2.00'ın altında olan öğrenciler, üst yarıyıllardan ders alamaz 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    YTÜ'de kaç dönem tekrar hakkı var?
    Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) 5. yarıyıldan itibaren sınıf tekrarı hakkı bulunmaktadır.
    YTÜ'de kaç dönem tekrar hakkı var?
    YTÜ 2 dönem üst üste kalınca ne olur?
    Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) 2 dönem üst üste genel not ortalaması (GNO) 2.00'ın altında olan öğrenciler, üst dönemden ders alamazlar ve sınıf tekrarı yaparlar.
    YTÜ 2 dönem üst üste kalınca ne olur?
    YTÜ bütünleme sınavı var mı?
    Evet, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) bütünleme sınavları yapılmaktadır.
    YTÜ bütünleme sınavı var mı?
    YTÜ geçme notu kaç dönem tekrarı?
    Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) geçme notu 4.00 üzerinden en az 2.00 olarak belirlenmiştir. Dönem tekrarı durumu ise, öğrencinin 5. dönemde (genellikle 3. sınıf başında) gerçekleşir.
    YTÜ geçme notu kaç dönem tekrarı?
    AGNO kaç olursa dönem tekrarı olur?
    AGNO (Ağırlıklı Genel Not Ortalaması) 2.00'ın altına düşerse, öğrenci bir sonraki dönemi uzatır ve dönem tekrarı yapar.
    AGNO kaç olursa dönem tekrarı olur?
    Ders tekrarı nasıl yapılır?
    Ders tekrarı yapmak için aşağıdaki yöntemler önerilir: 1. Program Oluşturmak: Derslerin işleyişine göre 2 haftada bir tekrar programı oluşturmak faydalı olabilir. 2. Notlar Hazırlamak: Derslere çalışırken önemli noktaların bulunduğu notlar almak ve tekrar dönemlerinde bu notları okumak. 3. Soru Çözümü: Bir soru bankası belirleyerek, tekrar dönemlerinde özet notları okuyup ardından bu testleri çözmek. 4. Deneme Sınavları: Geriye dönük deneme sınavları çözerek geçmiş konuları pekiştirmek. 5. Gürültüsüz Ortam: Tekrar işi konsantrasyon gerektiren bir iş olduğu için gürültülü ortamlardan uzak durmak. 6. Mola Vermek: Her 45 dakikalık tekrarın ardından 15 dakikalık molalar vermek. 7. Sağlıklı Beslenme ve Düzenli Uyku: Tekrar yapacağınız zamanlarda uykunuzu iyi aldığınızdan ve sağlıklı beslendiğinizden emin olmak.
    Ders tekrarı nasıl yapılır?
    1 dönem sınıfta kalma nasıl olacak?
    1. dönemde sınıfta kalma, ortaokulda ve lisede farklı kurallara tabidir. Ortaokulda: Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, ortaokulda sınıf tekrarı uygulaması bulunmamaktadır. Lisede: Liselerde ise birinci dönem notları dikkate alınarak doğrudan sınıf geçemeyen öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerler.
    1 dönem sınıfta kalma nasıl olacak?