• Buradasın

    DersSeçimi

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İTÜ ders seçimi nasıl yapılır?
    İTÜ'de ders seçimi aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilir: 1. Sistem Kontrolü: http://www.sis.itu.edu.tr/ adresinden "ÖBS Giriş" yaparak sistemin sorunsuz çalıştığını kontrol edin. 2. Ders Planı Hazırlama: Almanız gereken dersler listesini ve ön şartları gözden geçirin. 3. Program Oluşturma: ITU Scheduler gibi bir program kullanarak derslerinizi planlayın. 4. Ders Seçimi: Güncel ders seçim tarih-saatlerine göre sisteme giriş yapın. 5. Kontenjan Arttırımı: Eğer seçtiğiniz ders doluysa, yedek CRN kodlarını kullanarak tekrar deneyin. Ayrıca, ders seçimi sırasında danışman hocanızdan yardım alabilirsiniz.
    İTÜ ders seçimi nasıl yapılır?
    İTÜ seçmeli ders nasıl seçilir?
    İTÜ'de seçmeli dersleri seçmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Önşart Diyagramı Oluşturmak: Bölümünüze ait güncel ders planını inceleyerek önşart ilişkilerini belirlemek ve hangi dersleri almanız gerektiğini tespit etmek. 2. Program Hazırlamak: Öncelikle önşart derslerinizi, ardından diğer bölüm derslerinizi ve en son havuz derslerinizi programınıza yerleştirmek. 3. Ders Seçimi: Ders seçim gününden önce sisteme girip, hazırladığınız programa uygun dersleri seçmek. 4. Yedek Plan Yapmak: Seçtiğiniz derslerin kontenjanlarının dolması ihtimaline karşı yedek CRN'ler belirlemek. 5. Danışman Onayı: Seçtiğiniz dersleri danışman hocanıza onaylatmak. Ayrıca, ders seçiminde zorluk yaşarsanız, fakültenize kontenjan artırımı için dilekçe verme seçeneğiniz de bulunmaktadır.
    İTÜ seçmeli ders nasıl seçilir?
    E-kampüs ders seçimi nasıl yapılır Anadolu Üniversitesi?
    Anadolu Üniversitesi e-Kampüs sisteminde ders seçimi şu adımlarla yapılır: 1. aof.anadolu.edu.tr adresine gidip, öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile "Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu" bağlantısına girilir. 2. Ders seçim işlemi yapılarak alınacak ve bırakılacak dersler belirlenir. 3. Yapılan ders seçimi onaylanır. Kayıt yenileme tarihleri içinde, ders seçimi yapıldıktan sonra ödeme bilgileri oluşur ve ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla kredi kartı/banka kartı, internet bankacılığı veya ATM'lerden yapılabilir.
    E-kampüs ders seçimi nasıl yapılır Anadolu Üniversitesi?
    İTÜ ders seçimi sihirbazı nasıl kullanılır?
    İTÜ ders seçimi sihirbazı olarak kullanılabilecek bazı araçlar şunlardır: 1. Kepler Ders Kayıt Taslak Sayfası: İTÜ'nün resmi ders kayıt sayfası üzerinden ders programı taslağı oluşturabilir, önşartları ve çakışmaları kontrol edebilirsiniz. 2. itusihirbaz.com: Bu site, ders seçim sürecinde CRN doldurma ve kaydetme gibi işlemleri otomatik olarak yapan bir sihirbaz sunmaktadır. Ayrıca, ders programı hazırlamak için ituscheduler ve İTÜ Şenlikçi gibi siteleri de kullanabilirsiniz, ancak bu sitelerdeki derslerin güncel olduğundan emin olmalısınız.
    İTÜ ders seçimi sihirbazı nasıl kullanılır?
    AÖF Bahar Dönemi ders seçimi ne zaman yapılacak?
    AÖF Bahar Dönemi ders seçimi işlemleri 10 Şubat - 21 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
    AÖF Bahar Dönemi ders seçimi ne zaman yapılacak?
    Uşak Obs'de ders seçimi nasıl yapılır?
    Uşak Üniversitesi'nde OBS üzerinden ders seçimi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Öğrenci Bilgi Sistemi'ne Giriş: OBS'ye, üniversitenin verdiği kullanıcı adı ve şifre ile internet tarayıcısı üzerinden giriş yapılır. 2. Ders Kayıt Dönemi: Ders kayıtları, akademik takvimde belirtilen dönemlerde açılır. 3. Danışman Onayı: Ders seçimi yapmadan önce, danışman ile görüşülüp onay alınmalıdır. 4. Ders Seçimi: OBS'de "Ders Kayıt" veya "Ders Seçimi" menüsüne girilerek, almak istenen dersler seçilir. 5. Kontenjan Durumu: Seçilen derslerin kontenjan durumu kontrol edilir ve ders seçimleri mümkün olduğunca erken yapılmalıdır. 6. Ders Programı ve Çakışma: Seçilen derslerin programı kontrol edilir ve çakışma varsa alternatif dersler seçilir. 7. Kaydı Tamamla: Tüm dersler seçildikten sonra "Kaydı Tamamla" butonuna basılarak işlem tamamlanır. 8. Danışman Onayı (Tekrar): Ders seçimi tamamlandıktan sonra, OBS üzerinden danışmana onaylatılır. 9. Ödeme (Varsa): Harç veya katkı payı ödemesi gerekiyorsa, bu ödeme bankalar aracılığıyla yapılır.
    Uşak Obs'de ders seçimi nasıl yapılır?
    Ege Üniversitesi ders seçimi nasıl yapılır?
    Ege Üniversitesi'nde ders seçimi işlemleri, her dönem başında akademik takvimde belirlenen tarihler arasında gerçekleştirilir. Ders seçimi adımları: 1. Sisteme Giriş: kimlik.ege.edu.tr adresinden öğrenci numarası ve şifre ile giriş yapılır. 2. Ders Seçimi: "Ders Seçimi" veya "Kayıt Yenileme" sekmesinden, açılan dersler arasından uygun olanlar seçilir. 3. Onay ve Ödeme: Seçilen derslerin onayı verilir ve öğrenim ücreti/katkı payı Halk Bankası'nın Ege Üniversitesi Kampus Şubesi hesaplarına yatırılır. Daha fazla bilgi için Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
    Ege Üniversitesi ders seçimi nasıl yapılır?
    Doğuş OBS ders seçimi ne zaman?
    2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için Doğuş Üniversitesi'nde ders seçimi 18 Şubat - 21 Şubat 2025 tarihleri arasında yapılacaktır.
    Doğuş OBS ders seçimi ne zaman?
    AÖF ders seçimi nasıl yapılır?
    AÖF ders seçimi üç aşamadan oluşur: 1. aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısından Kayıt Yenileme linkine girip T.C. kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. 2. Ders Ekle-Sil İşlemleri butonundan ders seçim işlemi yapılarak alınacak ve bırakılacak dersler belirlenir. 3. Yapılan ders seçim işlemi onaylanır. Önemli: Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi (ekle/sil) işlemi yapılması mümkün değildir.
    AÖF ders seçimi nasıl yapılır?
    İTÜ'de kaç ders seçilebilir?
    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'de bir dönemde en fazla yedi ders seçilebilir.
    İTÜ'de kaç ders seçilebilir?
    Topkapı Ois ders seçimi ne zaman?
    2025 yılı için İstanbul Topkapı Üniversitesi'nde OİS üzerinden ders seçimi 7-11 Temmuz 2025 tarihleri arasında yapılacaktır.
    Topkapı Ois ders seçimi ne zaman?
    Uludağ Üniversitesinde ders seçimi nasıl yapılır?
    Uludağ Üniversitesi'nde ders seçimi, otomasyon sistemi üzerinden öğrenci tarafından yapılır. Ders seçimi adımları: 1. Akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders seçimi işlemleri gerçekleştirilir. 2. Öğrenci, kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yaparak ders kaydını tamamlar. 3. Daha önce alması gereken zorunlu dersleri tekrarlayacak veya ilk defa alacak öğrenciler, öncelikle bu derslere kayıt yaptırmak zorundadır. 4. GANO'su 1.80'in altında olan öğrenciler yeni ders alamaz; bu öğrenciler, not yükseltmek için geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler. 5. Ders seçiminde, programın ders planında belirtilen AKTS kredi yükü dikkate alınır.
    Uludağ Üniversitesinde ders seçimi nasıl yapılır?
    Okan OİS'te ders seçimi nasıl yapılır?
    Okan OİS'te ders seçimi şu adımlarla yapılır: 1. OİS sistemine giriş yapılır. 2. Öğrenci numarası ve şifre ile sisteme erişim sağlanır. 3. "Kayıt Yenileme ve Ders Seçme" menüsünden "Ders Seçme İşlemi" seçilir. 4. "Bu Dönem Sınavına Girebileceğiniz Dersler" listesinden dersler seçilir. 5. Seçilen dersler, "Bu Dönem Seçtiğiniz Dersler" başlığı altında listelenir ve onaylanır. Ders seçimleri, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılmalıdır.
    Okan OİS'te ders seçimi nasıl yapılır?
    Yıldız OBS ders seçimi ne zaman?
    Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 2024 yılı için ders seçimi 20-25 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
    Yıldız OBS ders seçimi ne zaman?
    İTÜ'de ders seçimi nasıl yapılır?
    İTÜ'de ders seçimi şu adımlarla yapılır: 1. Önşart Diyagramı Hazırlama: Bölümünüze ait güncel ders planını inceleyerek önşart ilişkilerini belirleyin. 2. Program Oluşturma: Öncelikle önşart derslerini, ardından diğer dersleri ve havuz derslerini programınıza yerleştirin. 3. Derslerin Güncelliğini Kontrol Etme: Hazırladığınız programdaki derslerin varlığını ve saatlerini İTÜ SİS üzerinden kontrol edin. 4. CRN Kaydı: Derslerin CRN numaralarını bir kağıda not edin ve her ders için alternatif CRN'ler hazırlayın. 5. Ders Seçimi: Ders seçim saatinden en az 15 dakika önce sisteme girip ders seçim ekranına CRN'leri yazarak dersleri seçin. 6. Kontenjan Arttırımı: Eğer ilk seçimde derslerinizi alamazsanız, kontenjan artırımı döneminde tekrar deneyin. Ayrıca, ders programını görsel olarak görmek için ituscheduler ve itü şenlikçi gibi siteleri kullanabilirsiniz.
    İTÜ'de ders seçimi nasıl yapılır?
    Odtu class'ta nasıl ders seçilir?
    ODTÜ Class'ta ders seçmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sisteme Giriş: odtuclass.odtu.edu.tr adresine gidip ODTÜ kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapın. 2. Derslerin Görüntülenmesi: Sağ üst köşedeki "Log in" düğmesine tıkladıktan sonra açılan sayfada "My courses" bölümünden kayıtlı olduğunuz dersleri görebilirsiniz. 3. Ders İçeriğine Erişim: İlgili derse tıklayarak, öğretim elemanı tarafından eklenen kaynakları, haftalara veya konulara bölünmüş halde görebilirsiniz. Ders seçimi ve kayıt işlemleri genellikle akademik dönemin başında OİBS veri tabanından otomatik olarak yapılır.
    Odtu class'ta nasıl ders seçilir?
    Atatürk OBS ders seçimi ne zaman yapılacak?
    Atatürk Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ders seçimi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.
    Atatürk OBS ders seçimi ne zaman yapılacak?
    Aöl öğrenci girişi ders seçimi nasıl yapılır?
    AÖL öğrenci girişi ders seçimi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. AÖL web sitesine girip "Öğrenci Girişi" bölümüne tıklayın. 2. Güvenlik kodunu, öğrenci numaranızı veya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girin. 3. "Giriş" butonuna basın. 4. Sol tarafta yer alan "Kayıt Yenileme / Ders Seçme" bölümüne gelin. 5. "Ders Seçme İşlemleri" modülüne tıklayın. 6. Sınava girmek istediğiniz dersleri seçin. 7. Seçtiğiniz derslerin listesini kontrol edin. 8. "Onayla" butonuna basın. Ders seçimi yaparken, toplamda 30 kredi olacak şekilde seçim yapılması mümkündür ve 30 krediden fazla ders seçme şansı bulunmamaktadır.
    Aöl öğrenci girişi ders seçimi nasıl yapılır?
    AÖL'de kaç ders seçebilirim?
    Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri, her dönem sınavı için en fazla 35 kredilik ders seçebilirler.
    AÖL'de kaç ders seçebilirim?
    PAÜ rehber nasıl kullanılır?
    PAÜ (Pamukkale Üniversitesi) rehberini kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Sesli Rehber Uygulaması: Denizli'nin turistik değerlerini keşfetmek için Pamukkale Üniversitesi tarafından geliştirilen sesli rehber uygulamasını kullanabilirsiniz. 2. Pusula Ders Seçim Ekranı: Ders seçimi ve program oluşturma işlemleri için Pusula ders seçim ekranını kullanabilirsiniz. 3. Genel Rehber Bilgileri: Pamukkale Üniversitesi'nin resmi web sitesinde yer alan "PAÜ Rehber" bölümünden idari birimler, öğrenci işleri, yerleşke haritası gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
    PAÜ rehber nasıl kullanılır?