• Buradasın

    Yök te hangi bölümler var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2024-2025 eğitim öğretim yılında YÖK'te açılan bazı yeni bölümler şunlardır:
    Lisans Programları:
    • Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi 12;
    • Veri Bilimi ve Analitiği 12;
    • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri 12;
    • Bilgi Güvenliği Teknolojisi 12;
    • Siber Güvenlik Mühendisliği 1;
    • Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği 1.
    Önlisans Programları:
    • Yapay Zeka Operatörlüğü 13;
    • Büyük Veri Analistliği 13;
    • Otonom Sistemler Teknikerliği 13;
    • Dijital Dönüşüm Elektroniği 13;
    • Oyun Geliştirme ve Programlama 13;
    • Bulut Bilişim Operatörlüğü 13.
    Bu bölümler, çeşitli üniversitelerde bulunmaktadır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    YÖK hangi üniversiteleri kapsıyor?
    YÖK (Yükseköğretim Kurulu), Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır, yani: 129 devlet üniversitesi; 75 vakıf üniversitesi; 4 bağımsız vakıf meslek yüksek okulu. Ayrıca, YÖK'ün yetki alanına konservatuarlar ve meslek yüksekokulları da dahildir.
    YÖK hangi üniversiteleri kapsıyor?
    YÖK A ve B hangi bölümler?
    YÖK A ve B olarak belirtilen bölümler, yeni açılan önlisans ve lisans bölümleri arasında yer almaktadır. Bazı örnekler: - Önlisans bölümleri: Yapay Zeka Operatörlüğü, Büyük Veri Analistliği, Otonom Sistemler Teknikerliği, Dijital Dönüşüm Elektroniği. - Lisans bölümleri: Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Veri Bilimi ve Analitiği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi.
    YÖK A ve B hangi bölümler?
    YÖK neden kuruldu?
    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 1981 yılında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile aşağıdaki amaçları gerçekleştirmek için kurulmuştur: yükseköğretim kurumlarının öğretimini planlamak, düzenlemek, yönetmek ve denetlemek; yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yönlendirmek; üniversitelerin kanunen belirlenen amaç ve ilkeler doğrultusunda kurulmasını, geliştirilmesini ve üniversitelere tahsis edilen kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını sağlamak; öğretim elemanlarının yetiştirilmesi için planlama yapmak.
    YÖK neden kuruldu?
    YÖK platformu nedir?
    YÖK platformları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geliştirilen çeşitli çevrimiçi hizmet ve veri tabanlarını ifade eder: 1. YÖK Dersleri Platformu: Üniversitelerin dijital ders içeriklerini öğrencilerin erişimine sunan bir platformdur. 2. YÖK Atlas: Üniversite tercihleri için kullanılan, Türkiye'deki tüm lisans ve önlisans programları hakkında bilgi veren bir web sitesidir. 3. YÖK Akademik Kariyer-Liyakat Platformu: Öğretim üyesi arayan üniversiteler ile akademisyenleri bir araya getiren bir platformdur. 4. YÖK Tez Merkezi: Türkiye'deki üniversitelerde hazırlanmış yüksek lisans ve doktora tezlerinin arşivlendiği bir dijital platformdur.
    YÖK platformu nedir?
    Tüm üniversitelerde hangi bölümler var?
    2024 yılı itibarıyla tüm üniversitelerde bulunan bazı bölümler şunlardır: Lisans Programları: - Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi; - Veri Bilimi ve Analitiği; - Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri; - Bilgi Güvenliği Teknolojisi; - Siber Güvenlik Mühendisliği; - Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği. Önlisans Programları: - Yapay Zeka Operatörlüğü; - Büyük Veri Analistliği; - Otonom Sistemler Teknikerliği; - Dijital Dönüşüm Elektroniği; - Oyun Geliştirme ve Programlama. Bu bölümler, dijitalleşme ve teknoloji alanındaki gelişmelere paralel olarak her geçen yıl artmaktadır. En güncel bölüm listesine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmi web sitesinden ulaşılabilir.
    Tüm üniversitelerde hangi bölümler var?