• Buradasın

    YÖK 100/2000 öncelikli alanlar hangileri?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    YÖK 100/2000 öncelikli alanları şunlardır:
    1. Aşı araştırmaları 14;
    2. Nörobilim 14;
    3. Moleküler biyoloji ve genetik 14;
    4. İlaç araştırmaları 14;
    5. Antropoloji 14;
    6. Bilim tarihi 14;
    7. Felsefe 14;
    8. Deniz hukuku 4;
    9. Hukuk felsefesi 4;
    10. Sosyoloji 1.
    Bu liste, ulusun gelişimi ve bilimsel ilerlemesi için hayati öneme sahip 100 alanı kapsamaktadır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    YÖK platformu nedir?

    YÖK platformları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geliştirilen çeşitli çevrimiçi hizmet ve veri tabanlarını ifade eder: 1. YÖK Dersleri Platformu: Üniversitelerin dijital ders içeriklerini öğrencilerin erişimine sunan bir platformdur. 2. YÖK Atlas: Üniversite tercihleri için kullanılan, Türkiye'deki tüm lisans ve önlisans programları hakkında bilgi veren bir web sitesidir. 3. YÖK Akademik Kariyer-Liyakat Platformu: Öğretim üyesi arayan üniversiteler ile akademisyenleri bir araya getiren bir platformdur. 4. YÖK Tez Merkezi: Türkiye'deki üniversitelerde hazırlanmış yüksek lisans ve doktora tezlerinin arşivlendiği bir dijital platformdur.

    Yök'te kaç temel alan var?

    YÖK'te üç temel alan bulunmaktadır: Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler.

    YÖK temel alan nedir?

    YÖK temel alanları, yükseköğretim sistemindeki bölümleri sınıflandırmak için kullanılan 12 ana kategoridir. Bu alanlar şunlardır: 1. Eğitim Bilimleri; 2. Fen Bilimleri ve Matematik; 3. Filoloji; 4. Güzel Sanatlar; 5. Hukuk; 6. İlahiyat; 7. Mimarlık, Planlama ve Tasarım; 8. Mühendislik; 9. Sağlık Bilimleri; 10. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; 11. Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; 12. Spor Bilimleri.

    YÖK 100/2000 bursu kimlere verilir?

    YÖK 100/2000 bursu, yükseköğretim kurumlarının doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere verilir. Bu burstan yararlanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır: T.C. vatandaşı olmak; İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak; Doktora programı için yüksek lisans derecesine, bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak; Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında çalışmıyor olmak; Devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak; Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.