• Buradasın

    TRT okul nasıl üretilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TRT Okul kanalında üretilen içerikler, Anadolu Üniversitesi ile yapılan stratejik anlaşma çerçevesinde hazırlanmaktadır 13.
    TRT Okul'da üretilen program türleri arasında şunlar yer almaktadır:
    • anne ve çocuk sağlığı programları 1;
    • koruyucu sağlık programları 1;
    • vatandaşların kamu kurumlarındaki işleri ile ilgili programlar 1;
    • spor eğitimi ve yarışmalar 1;
    • kültür-sanat programları 1;
    • müzik ve eğlence programları 12.
    Ayrıca, Nasıl Üretilir? adlı programda çeşitli ürünlerin üretim süreçleri de anlatılmaktadır 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    TRT'de nasıl program üretilir?

    TRT'de program üretimi beş ana aşamadan oluşur: 1. Program Geliştirme ve Projeye Dönüştürme: Programın ana fikrinin bulunması, ön araştırma yapılması, amacın ve hedef kitlenin belirlenmesi gibi aşamaları içerir. 2. Yapım Öncesi: Araştırmanın derinleştirilmesi, konu ve mekân araştırması, program metninin yazılması gibi hazırlıkları kapsar. 3. Yapım: Çekimin gerçekleştirilmesi ve sürecin tamamlanması aşamasıdır. 4. Yapım Sonrası: Kaba ve ince kurgunun yapılması, ses, müzik ve efektlerin eklenmesi gibi işlemleri içerir. 5. Son İşlemler: Sözleşmelerin kapatılması, bütçenin tamamlanması, tanıtım ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesi gibi son aşamaları kapsar. Ayrıca, TRT'de dış yapımlara da başvurulabilir ve yüksek bütçeli diziler gibi programlar bağımsız şirketlere yaptırılabilir.

    TRT Okul'da nasıl program yapılır?

    TRT Okul'da program yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Proje Başvurusu: TRT Çocuk Kanal Koordinatörlüğüne hitaben yazılmış, firma antetli kağıdına kaşeli ve ıslak imzalı bir dilekçe ile resmi başvuru yapılmalıdır. 2. Proje Dosyası: Program bütçesi, 26 bölüm sinopsis, en az 2-3 bölüm senaryo, program ile ilgili içerik bilgisi ve görsellerin olduğu proje dosyasından 7 nüsha teslim edilmelidir. 3. Ön Değerlendirme: Projeler, dramaturg ekibi, editorial ekip ve pedagog tarafından değerlendirilir ve hazırlanan raporlar kanal yöneticilerine sunulur. 4. Komisyon Toplantısı: Ön değerlendirme raporlarına göre komisyonda görüşülecek programlar belirlenir ve komisyon toplanarak projeler değerlendirilir. 5. Alım Süreci: Komisyon kararı olumlu olan program için, ilgili firmanın koşulları kabul ettiğini belirten bir dilekçeyi kanala teslim etmesi ile alım süreci başlatılır. Ayrıca, TRT Okul'da Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan ve öğrencilere yönelik çeşitli eğitim programları da bulunmaktadır.

    TRT Okul hangi dersleri veriyor?

    TRT Okul, çeşitli alanlarda medya ve iletişim dersleri vermektedir. Bu dersler arasında: Dijital alanda yayıncılık; Tasarım ve yazılım geliştirme; Haber spikerliği, sunuculuk ve editörlük; Spor yayıncılığı; Belgesel yapımı; Radyo ve podcast üretimi. Ayrıca, EBA TV üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik temel dersler de sunulmaktadır.

    TRT Okul böyle çalışır ne anlatıyor?

    "Böyle Çalışır" adlı TRT Okul programı, günlük hayatta kullanılan aletlerin çalışma sistemlerini anlatmaktadır.