• Buradasın

    Tezde doğrudan alıntı nasıl yapılır APA?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tezde doğrudan alıntı yapmak için APA kurallarına göre şu adımlar izlenmelidir:
    1. 40 Kelimeden Az Alıntılar: 40 sözcükten az olan alıntılar, cümle içinde tırnak işaretleri arasında verilir 13.
    2. 40 veya Daha Fazla Sözcükten Oluşan Alıntılar: Bu tür alıntılar, tek başına blok halinde ve soldan girinti oluşturacak şekilde yazılır 13. Parantezden sonra nokta eklenmemelidir.
    3. Sayfa Numarası: Alıntının mutlaka sayfa numarası verilmelidir 14.
    4. Hata Durumunda: Doğrudan alıntılanan metinde hata varsa, hatadan hemen sonra köşeli ayraçlar arasında ve italik bir şekilde “sic” sözcüğü kullanılır ([sic]) 13.
    Örnek: "Eski çağlarda korunaksız bir şekilde doğa ile karşı karşıya kalan insanın hayatta kalma ihtiyacı ağır basarken, günümüzde doğaya karşı daha güvende olan insanın farklı ihtiyaçlarla hayatını devam ettirme ihtiyacı ağır basmaktadır" (Asar, 2021, s. 12) 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    PDF'de doğrudan alıntı ne demek?
    PDF'de doğrudan alıntı, bir metnin veya fikrin, alıntı yapılan çalışmada hiçbir değişiklik yapılmadan aynen kullanılması anlamına gelir. Doğrudan alıntılar genellikle tırnak işareti ile gösterilir ve üç/dört satırdan uzunsa, ayrı bir paragrafta girintili yazılarak yapılır.
    PDF'de doğrudan alıntı ne demek?
    APA alıntıda sayfa numarası nasıl yazılır?
    APA formatında alıntıda sayfa numarası yazmak için şu adımlar izlenir: 1. Tek sayfa için: Sayfa numarası "p." işaretiyle yazılır. 2. Birden fazla sayfa için: Sayfa aralığı "pp." işaretiyle yazılır ve sayfalar arasına tire işareti konur. 3. Kesikli sayfalar için: Sayfalar arasına virgül işareti konur. Eğer alıntı yapılan kaynakta sayfa numaraları harfli veya romen rakamlı ise, orijinal numaralandırma sistemi kullanılır.
    APA alıntıda sayfa numarası nasıl yazılır?
    Tez yazımında hangi yöntemler kullanılır?
    Tez yazımında kullanılan yöntemler genel olarak üç ana kategoriye ayrılır: nitel, nicel ve karma yöntemler. Bu yöntemler şunlardır: 1. Nitel Araştırma Yöntemleri: Derinlemesine bir şeyi anlamak veya fenomenleri keşfetmek için kullanılır. 2. Nicel Araştırma Yöntemleri: Sayısal veri toplar ve istatistiksel analiz kullanır. 3. Karma Yöntemler: Hem nitel hem de nicel verileri kapsar. Ayrıca, tez yazımında araştırma tasarımı, veri toplama ve analiz gibi ek yöntemler de kullanılır.
    Tez yazımında hangi yöntemler kullanılır?
    Tezde aktaran nasıl gösterilir?
    Tezde aktaran gösterimi, APA formatına göre şu şekilde yapılır: 1. Kaynakçada hem asıl kaynak hem de aktaran kaynak yer almalıdır. 2. Metin içinde alıntı yapılırken önce asıl kaynağın yazarı ve tarihi yazılır, ardından "aktaran" ifadesi ve ikincil kaynağın yazarı eklenir. Örnek: David (1968) tarafından verilen bilgiye göre, güneş sisteminde sürekli bir gelişme söz konusudur (Akt. Güneş, 2008).
    Tezde aktaran nasıl gösterilir?
    Tez yazarken hangi APA sürümü kullanılır?
    Tez yazarken APA 7 sürümü kullanılır.
    Tez yazarken hangi APA sürümü kullanılır?
    Dolaylı ve doğrudan alıntı nasıl yapılır?
    Dolaylı ve doğrudan alıntı yapma yöntemleri şunlardır: 1. Doğrudan Alıntı: Kaynak metinden birebir alınan cümle veya cümlelerin tırnak işaretleri içinde yazılması ve kaynak belirtilmesi gerekir. Örnek: "Eğitimde teknolojinin kullanımı, öğrenci başarısını artırmaktadır" (Yazar, Yıl, s. Sayfa). 2. Dolaylı Alıntı: Kaynak metnin ana fikirlerinin kendi cümlelerinizle ifade edilmesidir ve bu tür alıntılarda tırnak işaretleri kullanılmaz. Örnek: Eğitimde teknolojinin kullanımı, öğrenci başarısını artırdığı belirtilmektedir (Yazar, Yıl).
    Dolaylı ve doğrudan alıntı nasıl yapılır?
    Doktora tezinde APA 7 nasıl yapılır?
    Doktora tezinde APA 7 formatını uygulamak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Sayfa Düzeni: Sayfanın kenar boşlukları 1 inç (2,5 cm) olmalıdır. 2. Başlıklar: Başlıklar belirli bir hiyerarşiye göre numaralandırılmalıdır. 3. Referanslar: Kaynaklar, "Referanslar" başlığı altında alfabetik sırayla listelenmelidir. 4. Metin İçi Alıntılar: Hem parantezli hem de anlatımlı metin içi alıntılar kullanılmalıdır. 5. Otomatik Biçimlendirme: Yazar, başlık ve yılı gibi bilgiler girildikten sonra, geri kalan işlemler APA 7 oluşturucu tarafından otomatik olarak yapılmalıdır. Ek olarak, tezin ön kısmında yer alan sayfalar (Teşekkür, İçindekiler, Tablolar Listesi, Şekiller Listesi) küçük harf Romen rakamları (i, ii, iii, iv, ...) ile numaralandırılmalıdır.
    Doktora tezinde APA 7 nasıl yapılır?