Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tez yazarken kaynak göstermek için iki ana yöntem kullanılabilir: metin içinde kaynak gösterme ve parantez içinde kaynak gösterme 4.
- Metin içinde kaynak gösterme: Yazarın soyadı ve yayın yılı belirtilerek yapılır 45. Örnek: "Değirmencioğlu ve Demirutku (1999)..." 4.
- Parantez içinde kaynak gösterme: Cümlenin tamamlanıp ardından kaynağın belirtilmesiyle yapılır 4. Örnek: "Araştırmacılar, bilimsel çalışmalarda yazarların haklarının korunmasının birçok disiplinin üzerinde durduğu bir konu olduğunu dile getirmektedir (Değirmencioğlu ve Demirutku, 1999)" 4.
Kaynakça bölümünde, metin içinde atıf yapılan tüm yayınlar (kişisel iletişim hariç) yer almalıdır 4. Kaynaklar, çift aralıklı ve asılı girintili şekilde, yazarların soyadlarına göre alfabetik sırayla listelenmelidir 4.
Tez yazarken kullanılacak kaynak gösterme yöntemi, kullanılan yazım kılavuzuna (APA, İSNAD vb.) göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: