• Buradasın

    Statikte kaç konu var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Statik dersinde genellikle 14 ana konu işlenir 1:
    1. Giriş 14;
    2. Vektörler 12;
    3. Kuvvet sistemleri 24;
    4. 2 boyutlu denge 2;
    5. 3 boyutlu denge 2;
    6. Kafes sistemler 2;
    7. Çerçeveler ve makineler 2;
    8. Ağırlık merkezi 12;
    9. Atalet momenti 12;
    10. Sürtünme 2;
    11. Sanal iş prensibi 2;
    12. Yapılara gelen yükler 4;
    13. Öğretim programının değerlendirilmesi 4;
    14. İç kuvvetler ve kesit tesirleri 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Yapı Statiği 2 hangi konular var?

    Yapı Statiği 2 dersinde aşağıdaki konular işlenmektedir: 1. İzostatik sistemler. 2. Hiperstatik sistemler. 3. Kuvvet yönetimi. 4. Açı yönetimi. 5. Cross moment dağıtım yönetimi. 6. Tesir çizgileri. 7. Yük birleşimleri. 8. Betonarme binaların taşıma sistemlerinin modellenmesi.

    Yapı statiği 1 konuları nelerdir?

    Yapı Statiği 1 dersinin konuları şunlardır: 1. Yapı statiğine giriş: Temel kavramlar, statiğin temel ilkeleri ve yapı statiği analizi. 2. Düzlem kuvvetler sisteminin bileşkesi: Kuvvetlerin bileşenleri ve kuvvetlerin momenti. 3. Rijit cisimlerin dengesi: İki boyutlu yapılar, mesnet tipleri ve denge denklemleri. 4. Ağırlık merkezi ve geometrik merkez. 5. Atalet momenti. 6. Sürtünme. 7. İzostatik sistemler: Sabit yük etkisi altındaki düzlem izostatik taşıyıcı sistemler. Bu konular, yapıların güvenli, dayanıklı ve ekonomik bir şekilde tasarlanmasını ve inşa edilmesini sağlar.

    Statiğin temel ilkeleri nelerdir?

    Statiğin temel ilkeleri şunlardır: 1. Paralelkenar İlkesi: Bir rijit cisme etki eden bir kuvvet, aynı etkiyi gösterecek iki kuvvete ayrılabilir veya iki kuvvetin etkisi tek bir kuvvet ile gösterilebilir. 2. Denge İlkesi: Rijit bir cisme aynı doğrultu üzerinde şiddetleri eşit ama yönleri farklı olan iki kuvvet etki etmesi halinde, rijit cisim denge halinde olur. 3. Süperpozisyon İlkesi: Bir rijit cisim bir çok kuvvetin etkisi altında dengede ise, bu kuvvetlerin arasından dengede olan bir grup kuvvetin çıkarılması veya denge halindeki bir grup kuvvetin eklenmesi dengeyi bozmayacaktır. 4. Etki-Tepki İlkesi: Birbirine dayalı iki cismin dayandıkları noktada kuvvetlerin doğrultuları ve şiddetleri aynı fakat yönleri terstir.