Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıcak suya soğuk su eklendiğinde iki suyun sıcaklıkları birbirine yaklaşır ve karışımın ortalama sıcaklığı, iki suyun başlangıç sıcaklıklarına ve miktarlarına bağlı olarak bir değere ulaşır 3.
Eğer sıcak su çok sıcak ve eklenen soğuk su da oldukça soğuksa, karışımın nihai sıcaklığı, sıcak suyun hacmine göre daha fazla soğuk su eklenirse daha düşük olabilir 3. Ayrıca, sıcak suyun sıcaklığı çok yüksekse, karışımdaki bazı su molekülleri buharlaşabilir 3.
Uzmanlar, sıcak bir yemekle birlikte soğuk su içilmesini tavsiye etmemektedir; çünkü bu durum sindirimi zorlaştırarak hazımsızlığa veya sindirim fonksiyonlarının bozulmasına sebep olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: