Buradasın
Sertifikalı ve yerli tohum arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sertifikalı tohum ve yerli tohum arasındaki temel farklar şunlardır:
- Sertifikalı Tohum:
- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetlenip sertifikalandırılmış, ıslah edilmiş tohumlardır 24.
- Genetik müdahale veya yabancı madde içermezler 2.
- Yüksek verim ve kazanç vaat ederler 2.
- Her yıl yeniden satın alınmaları gerekir, çünkü ikinci yıl elde edilen ürünler ilk yıl üretilenlerle aynı olmaz 12.
- Yerli Tohum:
- Atalık, organik veya geleneksel tohum olarak da bilinir 13.
- Genetik olarak yapısı değiştirilmemiş (GDO’suz) ve sentetik pestisitler, radyasyon veya mikrodalga ile muamele görmemiş tohumlardır 3.
- Anadolu’nun şartlarına uyum sağlamış ve hastalıklara karşı direnç geliştirebilmiş tohumlardır 3.
- Her sene tekrar ekilebilir ve kısır olmadıkları için doğurganlık özellikleri devam eder 3.
Özetle, sertifikalı tohumlar genellikle daha yüksek verim ve standart ürün garantisi sunarken, yerli tohumlar daha doğal ve yerel özelliklere sahiptir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: