Buradasın
Mikrobiyal gübre hangi ürünlerde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikrobiyal gübre, geniş bir ürün yelpazesinde kullanılabilir:
- Tarla bitkileri: Buğday, mısır, arpa, pirinç gibi temel ürünlerde verim artırıcı etki gösterir 3.
- Sebze ve meyve üretimi: Domates, biber, patlıcan, salatalık gibi sebzelerde kök ve yaprak gelişimini destekler; meyve ağaçlarında ise verim ve kaliteyi artırır 35.
- Bağcılık ve zeytincilik: Toprağın biyolojik yapısını güçlendirir, kök sistemi ve organik madde döngüsünü optimize eder 3.
- Süs bitkileri ve çim alanları: Toprağın su tutma kapasitesini artırarak kuraklık dönemlerinde bitkilerin daha sağlıklı kalmasını sağlar 3.
- Seracılık: Bitki besin alımını optimize eder, hastalıkların oluşum riskini azaltır 3.
Ayrıca, mikrobiyal gübreler çevre yönetiminde, atık su arıtımı ve organik atıkların değerlendirilmesi gibi alanlarda da kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: