Otel, lokanta ve ikram hizmetleri mezunları, çeşitli alanlarda çalışarak yiyecek ve içecek hizmetlerini yönetme ve sunma görevlerini üstlenirler. Başlıca iş imkanları ve görevleri şunlardır: Otel ve konaklama sektörü: F&B müdürü, restoran müdürü, mutfak şefi olarak görev yaparak oteldeki yiyecek ve içecek operasyonlarını yönetme. Restoranlar ve kafeler: Restoran yöneticisi, şef aşçı, barista/barmen olarak çalışma. Catering ve organizasyon firmaları: Catering yöneticisi, etkinlik koordinatörü, ziyafet şefi olarak etkinliklerde ikram hizmetlerini organize etme. Havayolu şirketleri ve kruvaziyer gemileri: Gemi ikram hizmetleri müdürü, havayolu ikram hizmetleri uzmanı olarak uçak içi ve kruvaziyer gemilerinde yiyecek ve içecek hizmetlerini planlama ve yönetme. Eğitim ve danışmanlık: Meslek liseleri ve üniversitelerde ikram hizmetleri dersleri verme, firmalara operasyonel ve stratejik danışmanlık sağlama. Yiyecek ve içecek tedarikçileri: Satış temsilcisi, pazarlama uzmanı, ürün geliştirme uzmanı olarak çalışma.