Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ksenofon'un "Apology" (Sokrates'in Savunması), Yunan tarihçi Ksenofon tarafından yazılmış ve Sokrates'in yargılanması ve ölümünün bazı yönlerini ele alan bir eserdir 3.
Bu eserde anlatılan ana olaylar şunlardır:
- Savunma Konuşması: Ksenofon, Sokrates'in jüri önünde yaptığı savunmayı aktarır 23. Sokrates, gençleri yozlaştırmak, yeni tanrılar tanıtmak ve şehrin tanrılarını tanımamakla suçlandığını belirtir ve bu iddiaların yanlış olduğunu göstermeye çalışır 3.
- Megalēgoria Taktiği: Sokrates'in, suçlayanların saldırılarına karşı "övünçlü bir tavırla" savunma yapması, Ksenofon tarafından yasal bir savunma stratejisi olarak sunulur 1.
- Ölümün Tercih Edilmesi: Eserin sonunda, Sokrates'in, yaşlılık hastalıklarına yakalanmadan önce ölmeyi tercih ettiği ve bu şekilde ölümünün kendisi ve arkadaşları için daha kolay olacağı düşüncesi vurgulanır 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: