Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katı-katı heterojen karışımları ayırmak için kullanılan bazı yöntemler:
- Ayıklama: Kuru baklagillerin paketleme sırasında taneciklerine bakılarak bozuk olanların ayrılması gibi 5.
- Eleme: Kum-çakıl, un-kepek gibi karışımların, tanecik boyutlarına uygun eleklerle bileşenlerine ayrılması 124.
- Mıknatısla ayırma: Demir, kobalt, nikel gibi magnetik özelliği olan maddeler mıknatıs tarafından çekilir 15.
- Savurma: Buğday-saman karışımında, yoğunluğu küçük olan saman rüzgârın etkisiyle buğdaydan daha uzak bir noktaya savrulur 14.
- Süzme: Karışımdaki bileşenlerden birinin geçmesine izin veren, diğer bileşenin geçişini engelleyen bir süzgeç ya da filtreden yararlanılarak yapılan ayırma işlemi 235.
Katı-katı heterojen karışımları ayırma yöntemleri, karışımdaki maddelerin fiziksel ve kimyasal özelliklerine göre belirlenir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: