• Buradasın

    Helsinki Belgesi'nin 4. paragrafı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Helsinki Bildirgesi'nin 4. paragrafı, halkla ilişkiler mesleğinde kalite ile ilgilidir ve şu şekildedir:
    "Bir meslek olarak Halkla İlişkiler; ortak ve geniş bir bilgi temeline, akademik çalışmalara, araştırmalara, etik ilkelere ve performans denetimine dayanmalıdır" 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Helsinki bildirgesi kaç maddeden oluşur?

    Helsinki Bildirgesi 37 maddeden oluşmaktadır.

    Helsinki Nihai Senedi 4 ve 5. maddeler nelerdir?

    Helsinki Nihai Senedi'nin 4. ve 5. maddeleri şunlardır: 4. Madde: Devletlerin Ülke Bütünlüğü. 5. Madde: Anlaşmazlıkların Barışçıl Yollarla Çözümü.

    Helsinki Deklarasyonu'nun temel ilkeleri nelerdir?

    Helsinki Deklarasyonu'nun temel ilkeleri şunlardır: 1. Etik ve yasalara uygunluk: Tüm faaliyetlerde etik kurallara ve yasalara saygı göstermek. 2. Mesleki standartların gözetilmesi: Halkla ilişkiler ve iletişim uygulamalarında en yüksek mesleki standartları korumak. 3. Gerçeğe saygı: Çalışanlara, meslektaşlara, müşterilere, medyaya, hükümete ve halka dürüst ve şeffaf davranmak. 4. Gizlilik: Müşterilerin, kuruluşların ve kişilerin gizlilik haklarını korumak. 5. Sosyal medyanın sorumlu kullanımı: Sosyal medyanın gücünün farkında olmak ve onu sorumlu bir şekilde kullanmak. 6. Sahte haberlerle mücadele: Sahte haberlerin yaratılmasına veya bilerek dolaşıma katılmasına asla mahal vermemek. 7. Uluslararası davranış kodlarına uyum: Diğer ülkelerin davranış kodlarına dikkat etmek ve profesyonelce saygı göstermek. 8. Cinsiyet, etnik köken, ırk, din, engellilik ayrımcılığı yapmama: Mesleki görevleri cinsiyet, etnik köken, ırk, din, engellilik veya herhangi bir ayrımcılık biçimine başvurmaksızın yerine getirmek. Ayrıca, tıbbi araştırmalarla ilgili Helsinki Deklarasyonu'nda yer alan temel ilkeler de şunlardır: - Araştırmaların genel olarak kabul edilmiş bilimsel ilkelere uygun olması. - Araştırmaların yeterli laboratuvar ve hayvan deneylerine dayanması. - Araştırmaların bağımsız bir kurul tarafından değerlendirilmesi. - Araştırmaların yalnızca bilimsel yönden eğitim görmüş kişiler tarafından yürütülmesi.

    Helsinki Bildirgesi nedir?

    Helsinki Bildirgesi, iki farklı bağlamda kullanılan bir terimdir: 1. Halkla İlişkiler Alanında: Helsinki Bildirgesi, 1997 yılında Helsinki'de yapılan Dünya Halkla İlişkiler Kongresi'nde, halkla ilişkiler mesleğinde kalite ve kalite geliştirme koşullarını belirlemek amacıyla kabul edilmiştir. 2. Tıp Alanında: Helsinki Bildirgesi, Dünya Tıp Birliği tarafından 1964 yılında insanlar üzerinde yapılan tıbbi araştırmalarla ilgili etik ilkeleri belirlemek için hazırlanmıştır.