• Buradasın

    Gübreyi kim takip ediyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gübreyi takip eden kurum, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı'dır 3.
    Bu takip, Gübre Takip Sistemi (GTS) aracılığıyla gerçekleştirilir 13. GTS, gübrelerin üretimden ithalata, dağıtımdan son kullanıcıya ulaşma sürecini izler 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kimyevi gübre yönetmeliği nedir?

    Kimyevi Gübre Yönetmeliği, tarımda kullanılan kimyevi gübrelerin tiplerinin ve bileşimlerinin belirlenmesi, isimlendirilmesi, işaretlenmesi, paketlenmesi ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esasları düzenleyen bir yönetmeliktir. Yönetmeliğin amacı: - Kimyevi gübrelerin teknik düzenlemelere uygunluğunu sağlamak; - Sektörün kayıt altına alınmasını sağlamak; - Üreticilerin ve tüketicilerin haklarını korumak. Yönetmelik kapsamında yer alan bazı hususlar: - Lisans ve tescil: Kimyevi gübre üreten ve ithal eden firmaların lisans ve tescil belgelerine sahip olması gereklidir. - Piyasa denetimi: Kimyevi gübrelerin özelliklerinin ve işaretlemelerinin kontrolü amacıyla denetimler yapılır. - Uygunluk işareti: Ec fertilizer (kimyevi gübre) uygunluk işareti kullanılır.

    GTS ile hangi gübreler takip ediliyor?

    Gübre Takip Sistemi (GTS) ile azot ve nitrat içerikli gübreler takip edilmektedir.

    Gübre nedir ve ne işe yarar?

    Gübre, bitkilerin büyümesini artırmak, verimlerini çoğaltmak ve niteliklerini iyileştirmek için kullanılan, içerisinde bir veya birkaç bitki besin maddesini bir arada bulunduran bileşiklere verilen isimdir. Gübrenin faydaları şunlardır: - Toprakların verim gücünü yükseltir ve ürünlerde kaliteyi artırır. - Toprağın fiziksel yapısını iyileştirir (havalanma, su ve besinleri tutma, ısınma vb.) ve kimyasal yapısını düzeltir. - Toprakta mikroorganizma faaliyetini artırarak verimliliğini yükseltir. - Bitkilere daha iyi bir gelişme ortamı oluşturur. - Topraktan çeşitli şekillerde uzaklaşan besinleri toprağa tekrar kazandırır.

    GTS gübre takip sistemi nasıl çalışır?

    Gübre Takip Sistemi (GTS) gübrelerin üretimden tüketiciye ulaşana kadar olan süreçte izlenebilirliğini sağlar. GTS'nin çalışma prensibi şu şekildedir: 1. Üretim veya İthalat Aşaması: Gübrelerin ambalajlarına DNABarkod™ ve karekod eklenir. 2. Dağıtım Aşaması: Toptancı ve bayiler, gübreleri sistem üzerinden kayıt altına alarak takibini yapar. 3. Perakende Satış Aşaması: Bayiler, gübre satışı yaparken karekodu sistem üzerinden kaydeder. 4. Son Kullanıcı Doğrulaması: Çiftçiler, gübrelerini teslim aldıklarında karekod okutarak gübre hakkında bilgi edinebilirler. Bu sayede, gübrelerin orijinalliği ve kalitesi kontrol edilir, sahte ve tağşiş gübrelerin piyasaya sürülmesi önlenir.