• Buradasın

    Formasyon ne anlama gelir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Formasyon kelimesi farklı alanlarda farklı anlamlar taşır:
    1. Eğitim Alanında: Formasyon, öğretmen adaylarına yönelik verilen pedagojik eğitim programını ifade eder 12. Bu program, öğretmen adaylarının pedagojik bilgi ve becerilerini geliştirmeyi ve onları mesleğe hazırlamayı amaçlar 1.
    2. Jeoloji ve Jeokimyada: Formasyon, belirli bir jeolojik zaman diliminde oluşmuş kayaçların düzenli bir şekilde yerleşimini ifade eder 1.
    3. Coğrafyada: Formasyon, belirli bir bölgenin topografik özelliklerini ve bu özelliklerin oluşum süreçlerini tanımlamak için kullanılır 1.
    4. Sosyolojide: Formasyon, bireylerin veya grupların belirli bir kültürel veya toplumsal yapı içinde şekillenmesini ifade eder 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pedagoji formasyon kaç ders?

    Pedagojik formasyon eğitimi kapsamında 8 teorik ders ve 1 uygulamalı ders olmak üzere toplam 9 ders bulunmaktadır.

    Pedagojik formasyon kaç yıl geçerli?

    Pedagojik formasyon eğitimi en az iki yarıyıl sürer. Dolayısıyla, pedagojik formasyonun geçerlilik süresi bir yıldan azdır.

    İÜC formasyon veriyor mu?

    Evet, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) pedagojik formasyon eğitimi vermektedir. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için açılan 17. dönem pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurular, üniversitenin resmi web sitesi üzerinden yapılmaktadır.

    Formasyon hangi durumlarda zorunlu?

    Formasyon, aşağıdaki durumlarda zorunludur: 1. Eğitim Fakültesi Mezunları İçin: Eğitim fakültesi mezunları için formasyon eğitimi zorunlu değildir. 2. Diğer Lisans Mezunları İçin: Lisans mezunu olup eğitim fakültesi dışında bir bölümden mezun olanlar, öğretmenlik yapabilmek için pedagojik formasyon eğitimi almak zorundadır.

    Kimler formasyon alabilir?

    Formasyon (pedagojik formasyon eğitimi), eğitim fakültesi mezunu olmayan lisans mezunları tarafından alınabilir. Formasyon alabilecek bazı bölümler: - Adalet; - Din kültürü ve ahlak bilgisi; - Felsefe grubu (sosyoloji, felsefe); - Fizik; - Görsel sanatlar; - Yabancı diller (İngilizce, Almanca, Arapça vb.); - Okul öncesi eğitimi; - Türk dili ve edebiyatı. Formasyon programına başvurabilmek için, ilgili lisans bölümlerinden mezun olmak ve belirlenen akademik ortalama şartlarını sağlamak gereklidir.

    Formasyon ve pedagojik formasyon aynı şey mi?

    Evet, formasyon ve pedagojik formasyon aynı şeyi ifade eder. Pedagojik formasyon, öğretmenlik mesleğini icra etmek isteyen bireylerin alması gereken bir sertifika programıdır.

    Formasyon başvuruları nasıl yapılır?

    Formasyon başvuruları için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Üniversitelerin Duyurularını Takip Etmek: Formasyon programları her yıl belirli üniversitelerde açılır. 2. Online Başvuru Yapmak: Başvurular genellikle online olarak alınır. 3. Gerekli Belgeleri Hazırlamak: Başvuru için genellikle kayıt başvuru dilekçesi, onaylı lisans mezuniyet belgesi, onaylı transkript, nüfus cüzdanı fotokopisi, vesikalık fotoğraf ve program ücretinin ilk taksitinin yatırıldığına dair banka dekontu gibi belgeler istenir. 4. Kontenjanı Kontrol Etmek: Formasyon programlarına başvurular belirli kontenjanlar dâhilinde kabul edilir. 5. Eğitim Sürecini Tamamlamak: Başvurusu kabul edilen adaylar, belirlenen eğitim sürecini başarıyla tamamlamalıdır. Formasyon eğitimi ile ilgili güncel bilgileri üniversitelerin öğrenci işlerinden veya ilgili birimlerinden almak faydalı olacaktır.