• Buradasın

    Fatih Projesinde kaç akıllı tahta var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fatih Projesi kapsamında 620.000 adet etkileşimli (akıllı) tahta dersliklere kurulmuştur 3.
  • Konuyla ilgili materyaller

    Fatih Projesi'nin amacı nedir?
    Fatih Projesi'nin amacı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2011 yılında başlatılan "Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi" anlamına gelen bir eğitim projesiyle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Proje kapsamında ayrıca: Teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak ve öğrencilerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak; Okullara akıllı tahta, tablet bilgisayar ve internet erişimi sağlamak; Öğretmenlere teknoloji eğitimi vermek hedeflenmiştir.
    Fatih Projesi'nin amacı nedir?
    Fatih Projesinde hangi cihazlar var?
    Fatih Projesi kapsamında aşağıdaki cihazlar bulunmaktadır: 1. Dizüstü Bilgisayarlar: Okullardaki tüm dersliklere birer adet dizüstü bilgisayar sağlanacaktır. 2. Projeksiyon Cihazları: Her dersliğe projeksiyon cihazı kurulacaktır. 3. Akıllı Tahtalar: Okullara akıllı tahta ve çok amaçlı fotokopi makineleri eklenecektir. 4. Tablet Bilgisayarlar: Öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtımı yapılacaktır. 5. Geniş Bant İnternet Erişimi: Her dersliğe geniş bant internet erişimi kablolu bağlantı ile sağlanacaktır.
    Fatih Projesinde hangi cihazlar var?
    Fatih Projesi akıllı tahta ne zaman değişti?
    Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtaların değişimi şu zaman dilimlerinde gerçekleşmiştir: - 2013 yılı: İlk etapta 48 okulda akıllı tahta kurulumu ve kablolaması yapılmıştır. - 2016 yılı: Pardus "Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi" (ETAP) tanıtımı yapılmış ve etkileşimli tahtaların yeni arayüzü kullanıma sunulmuştur. - 2024 yılı: Toplamda 620.000 etkileşimli tahta, dersliklere kurularak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulmuştur.
    Fatih Projesi akıllı tahta ne zaman değişti?
    Fatih Projesi akıllı tahta yazılımı nedir?
    Fatih Projesi akıllı tahta yazılımı, PARDUS işletim sistemi üzerine kurulmuştur. Bu yazılımın bileşenleri şunlardır: - Merkezi yönetim uygulamaları: Akıllı tahtaların merkezi olarak yönetilmesi. - Ofis uygulamaları: Eğitim için gerekli ofis yazılımları. - Etkileşimli sınıf uygulamaları: Sınıf ortamında etkileşimli öğrenme için gerekli yazılımlar. - Çoklu dokunmatik (multitouch) ekran etkileşimleri: Tahtanın dokunmatik özellikleriyle uyumlu yazılımlar. Ayrıca, Fatih Kalem adlı bir kalem programı da akıllı tahtalarda kullanılmaktadır.
    Fatih Projesi akıllı tahta yazılımı nedir?