Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dünya'nın ilk 3 milyar yılı şu şekilde geçti:
- Dünyanın Oluşumu: Dünya, 4,5 milyar yıl önce genç güneşin etrafında dönen toz ve taşlardan oluşan bir buluttan meydana geldi 12.
- Levha Tektoniği: Yaklaşık 3 milyar yıl önce levha tektoniği başladı ve Dünya'nın yüzeyi devasa kaya levhalarına bölündü 12. Bu süreçte "Ur" adı verilen ilk kıta oluştu 1.
- Fotosentez: 3,4 milyar yıl önce, bazı mikroorganizmalar güneş ışığını kullanarak basit molekülleri şekere dönüştürmeyi öğrendi ve fotosentez başladı 12.
- Atmosferin Oksijeni: 2,4 milyar yıl önce bakteriler, karbondioksit ve suyu şekere dönüştürürken atık ürün olarak oksijen salmaya başladılar ve bugünkü oksijen zengini atmosferi oluşturdular 1.
- Endosimbiyoz: 2-1 milyar yıl önce, ilk organizmalar daha karmaşık bir yapıya evrildi ve mitokondri adı verilen enerji üreten yapıları hücrelerine dahil ettiler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: