• Buradasın

    Çakışan dersler başka şubeden alınabilir mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çakışan dersler, başka şubeden alınabilir 1. Bunun için ilgili bölümün veya fakültenin diğer bölümlerinden Bölüm Başkanlığının önerisi ile fakülte yönetim kurulu kararı gereklidir 1.
    Ayrıca, aynı üniversitenin farklı bir bölümünden ders almak da mümkündür 3. Bunun için enstitü ABD başkanlığının önerisi ve EYK ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden en fazla iki ders seçilebilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    KMÜ çakışan ders nasıl alınır?

    KMÜ'de çakışan derslerin nasıl alınacağına dair kesin bilgi için üniversitenin öğrenci işleri birimi veya danışmanıyla iletişime geçmek gerekmektedir. Genel olarak, çakışan dersler şu şekilde alınabilir: 1. Ders Seçimi: Çakışan derslerden birini başka bir saatte almak mümkündür. 2. Alttan Ders: Daha önce alınmış ve devam zorunluluğu sağlanmış (devamdan muaf) dersler ile çakışan ders alınabilir. 3. Dilekçe: En az iki dersinin sınav gün ve saati çakışan öğrenciler, tercih ettikleri dersin sınavına girip, çakışan dersin hocasına ve öğrenci işlerine durumu bildiren bir dilekçe yazmalıdır.

    Kayıtlı dersin yerine başka ders alınır mı?

    Kayıtlı dersin yerine başka bir ders almak mümkündür. Bu işlem, öğrencinin başarısız olduğu seçmeli dersler için geçerlidir ve aşağıdaki koşullara bağlıdır: 1. Danışman Onayı: Öğrencinin teklifi ve anabilim dalı başkanının önerisi üzerine, dersin değiştirilmesi için enstitü yönetim kurulunun onayı gereklidir. 2. İki Haftalık Süre: İlk iki hafta içinde bırakılmayan seçmeli dersler, zorunlu ders gibi işlem görür ve değiştirilemez. 3. Dönem Başı: Ders saydırma işlemleri, dönem başında ve ilgili dersten not almadan önce kayıt programı aracılığıyla yapılmalıdır.

    Ders kayıtlarında çakışma olursa ne olur?

    Ders kayıtlarında çakışma olması durumunda, öğrenci aşağıdaki seçeneklere sahip olabilir: 1. Aynı kod ve ad ile açılan dersi almak: Bu durumda, dersin onayı danışman, bölüm kurulu ve birim kurulu tarafından verilmelidir. 2. Alttan alınan dersin yerine muadil bir ders almak: Başarısız olunan seçmeli dersin yerine başka bir ders alınabilir, ancak bu durumda eski ders not çizelgede kalmaya devam eder. 3. Üst yarıyıldan ders almak: Genel not ortalaması belirli bir seviyenin üzerinde olan öğrenciler, danışman onayı ile üst yarıyıldan ders alabilirler. 4. Ders kaydını tekrar yapmak: Üniversitenin belirlediği mazeret kayıt süresi içinde ders kaydını tekrar yaptırma imkanı olabilir. Ders kayıtlarının sorumluluğu öğrenciye aittir ve kayıtların doğruluğunu öğrenci takip etmekle yükümlüdür.

    Diğer şubeden al ne demek?

    "Diğer şubeden al" ifadesi, genellikle kargo veya posta hizmetleri ile ilgili olarak kullanılır ve gönderinin alıcı tarafından ilgili kargo şubesinden bizzat kendisinin alınması gerektiğini belirtir.

    Bölüm dışı ders alma sınırı var mı?

    Bölüm dışı ders alma sınırı, üniversiteye ve ilgili yönetmeliğe göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, öğrencilerin kendi bölümünün/programının açtığı bir serbest seçmeli dersi seçemeyeceği belirtilmiştir.

    Çakışan dersler için ne yapılır?

    Çakışan dersler için yapılabilecekler: 1. Ders Seçimi: Ders kayıt işlemleri sırasında iki dersten birini farklı bir saatte almak mümkündür. 2. Alttan Ders: Alttan alınan derse devam zorunluluğu yoksa, sadece vize ve final sınavlarına katılarak sorunu çözmek mümkündür. 3. Ders Hocası ile İletişim: Dersin hocası ile irtibata geçerek aynı dersin farklı saatlerde de verilip verilmediğini öğrenmek ve izin almak mümkündür. 4. Dilekçe: Üniversitenin öğrenci işleri birimine çakışan dersler için bir dilekçe yazmak gerekebilir.

    İTÜ'de farklı bölümlerden ders almak mümkün mü?

    Evet, İTÜ'de farklı bölümlerden ders almak mümkündür.