Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baumé derecesi, Fransız eczacı ve kimyager Antoine Baumé tarafından 1768 yılında çeşitli sıvıların, özellikle şarabın yoğunluğunu ölçmek için geliştirilen bir çift hidrometre ölçeğidir 14.
- Birim: Baumé, B°, Bé° veya basitçe Baumé olarak gösterilir 14.
- Kullanım: Bir ölçek sudan daha ağır sıvıların, diğer ölçek ise sudan daha hafif sıvıların yoğunluğunu ölçer 14.
- Damıtılmış suyun Baumé'si: 0 14.
- Kullanım Alanları: Şeker pancarı işleme, oftalmik, nişasta endüstrisi, şarap yapımı, meyve suyu, endüstriyel su arıtma, metal son işlem ve baskılı devre kartı (PCB) üretimi gibi çeşitli endüstrilerde kullanılır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: