• Buradasın

    Atatürk'ün çalışmakla ilgili sözü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Atatürk'ün çalışmakla ilgili bazı sözleri:
    1. "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak" 13.
    2. "Çalışmak, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ile her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur" 25.
    3. "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Atatürk'ün Türk öğün, çalış, güven sözü ne anlama gelir?
    Atatürk'ün "Türk, Öğün, Çalış, Güven" sözü, Türk milletine yönelik bir motivasyon ve ilham kaynağı olarak kabul edilir. Bu sözün her bir kelimesi şu anlamlara gelir: 1. Türk: Türk milletini temsil eder, Türk kimliğine ve milletine olan güveni ve gururu vurgular. 2. Öğün: Gurur duyma, iftihar etme anlamına gelir. 3. Çalış: Çalışma, emek verme ve gayret gösterme anlamındadır. 4. Güven: Güvenmek, inanmak anlamında kullanılır.
    Atatürk'ün Türk öğün, çalış, güven sözü ne anlama gelir?
    Atatürk'ün düşünceleri nelerdir?
    Atatürk'ün düşünceleri, altı temel ilke çerçevesinde toplanmıştır: Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, İnkılapçılık ve Laiklik. Bu ilkelerin bazı temel düşünceleri şunlardır: Cumhuriyetçilik: Halkın kendi kendini yönetmesi ve egemenliğin millete ait olması. Milliyetçilik: Türk milletini kültür, dil ve ideal olarak birbirine bağlayan, ırkçılığı reddeden bir anlayış. Halkçılık: Herkesin yasalar önünde eşit yurttaş olması ve halkın refahının ön planda tutulması. Devletçilik: Ekonomik kalkınmanın devlet tarafından sağlanması ve bireysel girişimlerin desteklenmesi. İnkılapçılık: Akıl, bilim ve ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli bir çağdaşlaşmayı hedefleme. Laiklik: Din ve devlet işlerinin ayrılması, hukukun kurallarının akla ve bilime dayandırılması.
    Atatürk'ün düşünceleri nelerdir?
    Atatürk'ün eğitim ve bilimle ilgili sözleri nelerdir?
    Atatürk'ün eğitim ve bilimle ilgili bazı sözleri: 1. "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit bilimdir, fendir". 2. "Bir içtimai topluluk, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan oluşur. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara, zincirlere bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin?" (30.08.1925, Kastamonu). 3. "Eğitim ve öğretim yönetiminin işe ve uygulamaya dayanması ilkelerine uymak şarttır" (1923). 4. "Milletin siyasi, içtimai hayatında, milletin fikri terbiyesinde de rehberimiz ilim ve fen olacaktır". 5. "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız".
    Atatürk'ün eğitim ve bilimle ilgili sözleri nelerdir?
    Atatürkün 10 sözü nelerdir?
    Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 sözü: 1. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız". 2. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir". 3. "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir". 4. "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur". 5. "Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür". 6. "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir". 7. "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur". 8. "İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur". 9. "Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete getirmek, birinci işimiz olmalıdır". 10. "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez".
    Atatürkün 10 sözü nelerdir?
    Atatürkün 20 sözü nelerdir?
    Atatürk'ün 20 sözü şunlardır: 1. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir". 2. "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit ilimdir". 3. "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez". 4. "Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister". 5. "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur". 6. "Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir". 7. "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur". 8. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız". 9. "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir". 10. "Milli hedef belli olmuştur. Ona ulaşacak yolları bulmak zor değildir. Önemli olan, çetin olan o yollar üzerinde çalışmaktır".
    Atatürkün 20 sözü nelerdir?
    Atatürk'ün öğrenmekle ilgili sözü nedir?
    Atatürk'ün öğrenmekle ilgili bazı sözleri şunlardır: 1. "Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve terbiyecileri, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır". 2. "Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve saygıdeğer kişileridir". 3. "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder".
    Atatürk'ün öğrenmekle ilgili sözü nedir?
    Atatürk'ün durmadan çalışmamız gerek sözü kime aittir?
    "Durmadan çalışmamız gerek" sözü, Mustafa Kemal Atatürk'e aittir.
    Atatürk'ün durmadan çalışmamız gerek sözü kime aittir?