• Buradasın

    Atatürk'ün durmadan çalışmamız gerek sözü kime aittir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Durmadan çalışmamız gerek" sözü, Mustafa Kemal Atatürk'e aittir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Atatürk'ün ülkü anlayışı nedir?
    Atatürk'ün ülkü anlayışı, Türkiye'yi çağdaşlaştırmayı, kalkındırmayı ve güçlendirmeyi hedefleyen bir ideoloji olarak özetlenebilir. Atatürk'ün ülkülerinin bazı özellikleri şunlardır: - Milli Egemenlik: Egemenliğin millete ait olması ve halkın kendi kendini yönetmesi. - Akılcılık ve Bilimsellik: Tüm düzenlemelerin ve yeniliklerin akıl ve bilime dayandırılması. - İnsan ve İnsanlık Sevgisi: Tüm insanların eşit ve özgür olması, yurtta ve dünyada barışın sağlanması. - Bütünleyici İlkeler: Ulusal birlik, ülke bütünlüğü, çağdaşlaşma ve batılılaşma gibi ilkelerin benimsenmesi.
    Atatürk'ün ülkü anlayışı nedir?
    Atatürk'ün 1923'te söylediği söz nedir?
    Atatürk'ün 1923 yılında söylediği bazı önemli sözler şunlardır: 1. "Türkiye'nin gelecekteki hükümet şekli kelimenin tam manasıyla demokratik olacaktır". 2. "Biz yabancılara karşı herhangi düşmanca bir his beslemediğimizi gibi, onlarla samimane münasebetlerde bulunmak arzusundayız". 3. "Efendiler! Asırlardan beri Doğu'da mağdur ve mazlum olan milletimiz, Türk milleti hakikatte yaratılıştan sahip olduğu hasletlerden yoksun kabul ediliyordu". 4. "Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz" (15 Mart 1923, Adana).
    Atatürk'ün 1923'te söylediği söz nedir?
    Atatürkün 10 sözü nelerdir?
    Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 sözü: 1. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız". 2. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir". 3. "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir". 4. "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur". 5. "Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür". 6. "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir". 7. "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur". 8. "İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur". 9. "Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete getirmek, birinci işimiz olmalıdır". 10. "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez".
    Atatürkün 10 sözü nelerdir?
    Atatürk'ün Türk öğün, çalış, güven sözü ne anlama gelir?
    Atatürk'ün "Türk, Öğün, Çalış, Güven" sözü, Türk milletine yönelik bir motivasyon ve ilham kaynağı olarak kabul edilir. Bu sözün her bir kelimesi şu anlamlara gelir: 1. Türk: Türk milletini temsil eder, Türk kimliğine ve milletine olan güveni ve gururu vurgular. 2. Öğün: Gurur duyma, iftihar etme anlamına gelir. 3. Çalış: Çalışma, emek verme ve gayret gösterme anlamındadır. 4. Güven: Güvenmek, inanmak anlamında kullanılır.
    Atatürk'ün Türk öğün, çalış, güven sözü ne anlama gelir?
    Atatürk'ün çalışmakla ilgili sözü nedir?
    Atatürk'ün çalışmakla ilgili bazı sözleri: 1. "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak". 2. "Çalışmak, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ile her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur". 3. "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır".
    Atatürk'ün çalışmakla ilgili sözü nedir?
    Atatürkün 20 sözü nelerdir?
    Atatürk'ün 20 sözü şunlardır: 1. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir". 2. "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit ilimdir". 3. "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez". 4. "Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister". 5. "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur". 6. "Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir". 7. "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur". 8. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız". 9. "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir". 10. "Milli hedef belli olmuştur. Ona ulaşacak yolları bulmak zor değildir. Önemli olan, çetin olan o yollar üzerinde çalışmaktır".
    Atatürkün 20 sözü nelerdir?
    Atatürkün en önemli sözü nedir?
    Atatürk'ün en önemli sözlerinden biri olarak şu sözleri öne çıkmaktadır: "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir".
    Atatürkün en önemli sözü nedir?