• Buradasın

    Ankara Ek Sınavlar Nasıl Yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ankara'da ek sınavlar, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) için şu şekilde yapılır:
    1. Başvuru ve Kayıt: Ek sınava girecek öğrenciler, 2-8 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt yaptırmalıdır 2.
    2. Sınav Tarihi: 2024 yılı ek sınavları, 12-20 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir 14.
    3. Sınav Yeri ve Giriş Belgesi: Öğrenciler, e-Sınav merkezlerinde sınavlara katılacak ve giriş belgelerini 10 Ekim 2024 tarihinden itibaren aolweb.meb.gov.tr adresinden öğrenci/T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile alacaklardır 14.
    4. Sınav Uygulaması: Sınavlar, 9 veya daha az ders için tek oturum, 9 dersten fazla ders için iki oturum halinde e-Sınav olarak yapılacaktır 4.
    5. Gerekli Belgeler: Öğrenciler, sınava fotoğraflı sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan geçerli bir kimlik belgesi ile girmelidir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ek sınava girmek için ortalama şart mı?

    Evet, ek sınava girmek için ortalama şartı vardır. Ek sınav, not ortalaması 2.00'den az olan öğrencilere tanınan bir sınavdır.

    Ek sınavlar kaç yılda bir yapılır?

    EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) her iki yılda bir yapılmaktadır.

    Ankara ortak yazılı sınavlar nasıl olacak?

    Ankara'da yapılacak ortak yazılı sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemelerine göre şu şekilde olacaktır: 1. Sınav Tarihleri: Sınavlar, öğretim yılı başında belirlenip, genellikle ekim, aralık, mart ve haziran aylarında yapılır. 2. Sınav Formatı: Sınavlar, açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşur. 3. Uygulama: Sınavlar, okullarda öğretmenler tarafından uygulanır ve değerlendirilir. 4. İl/İlçe Düzeyinde Sınavlar: İl veya ilçe genelinde yapılacak ortak sınavlar, ilgili kurullar tarafından belirlenir. 5. Sonuçların Bildirimi: Sınav sonuçları, e-Okul sistemine işlenir ve öğrencilere bildirilir.

    Ek sınavlar zorunlu mu?

    Ek sınavlar, zorunlu değildir, ancak Açık Öğretim Lisesi'nde mezuniyet şartlarını tamamlamak için öğrencilere tanınan istisnai sınavlardır.

    Ek sınav yönetmeliği nedir?

    Ek sınav yönetmeliği, öğrencilere belirli durumlarda ek sınav hakkı tanınmasını düzenleyen kuralları içerir. Ek sınavların genel esasları şunlardır: 1. Ek sınav hakkı, ön lisans programlarında dört, lisans programlarında yedi, beş yıllık programlarda sekiz ve altı yıllık programlarda dokuz yıllık öğrenim süresi sonunda mezun olamayan öğrencilere verilir. 2. Ek sınavlar, akademik takvimde belirtilen sürelerde, biri bütünleme olmak üzere iki kez yapılır. 3. Ek sınavlara, daha önce başarısız olunan dersler için girilir ve bu sınavlarda alınan not; ara sınav şartı aranmadan, en az CC ise öğrenci başarılı sayılır. 4. Ek sınav haklarını kullanan öğrenciler, ders kaydı yaptıramaz ve sınav hakkı dışındaki öğrencilik haklarından yararlanamazlar, ancak katkı payı veya ikinci öğretim ücretini ödemeye devam ederler. 5. Ek sınavlar sonunda başarısız ders sayısını üçe indiremeyen öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir.

    Ek sınava kimler girebilir?

    Ek sınava kimler girebileceği Açık Öğretim Lisesi (AÖL) için şu şekildedir: 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılan sınavlar sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmış ancak Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olamamış öğrenciler ek sınava katılabilirler. Ayrıca, duyuru ekinde bilgileri yer alan öğrenciler de ek sınava girebilirler.

    Ek sınav talep formu nereden alınır?

    Ek sınav talep formu, ilgili üniversitenin öğrenci işleri daire başkanlığından veya akademik birimden temin edilebilir.