• Buradasın

    Alper Gezervacı ne zaman dönecek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türk astronot Alper Gezeravcı, 9 Şubat 2024 tarihinde Dünya'ya döndü 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türkiye'nin ilk uzay yolcusu neden Alper Gezeravcı?

    Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı seçilmiştir çünkü Milli Uzay Programı kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda en uygun aday olarak belirlenmiştir.

    Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu kaç saat sürdü?

    Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu 14 gün sürdü.

    Alper Gezeravcı'nın uzaydan ilk mesajı ne oldu?

    Alper Gezeravcı'nın uzaydan ilk mesajı, Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözü oldu.

    Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu nereden takip edilir?

    Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, aşağıdaki platformlardan takip edilebilir: 1. SpaceX'in resmi web sitesi: Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ile ilgili canlı yayın, "https://www.spacex.com/follow-dragon" linkinden izlenebilir. 2. TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü: Uzay yolculuğu, enstitünün ve Mersin Silifke Meydanı'nın web sitelerinden takip edilebilir. 3. Türkiye Uzay Ajansı: Ajans, sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapmaktadır. 4. Planetaryumlar: İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay meydanlarında kurulan planetaryumlardan da izleme imkanı bulunmaktadır.

    Alper Gezervacı kaç gün uzayda kalacak?

    Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 14 gün boyunca kalacak.

    Alper Gezervacı hangi deneyleri yapacak?

    Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecektir. Bu deneyler şunlardır: 1. UYNA: Uzay için yeni nesil alaşımlar üretmek. 2. gMETAL: Katı fazdaki parçacıkların akışkan içindeki dinamiğine yerçekimsiz ortamın etkisi. 3. UzMAn: Uzay görevleri için mikroalgal yaşam destek üniteleri. 4. EXTREMOPHYTE: Ekstrem halofit olan bitkinin tuz stresine verdiği yanıtların incelenmesi. 5. METABOLOM: Uzay görevlerinde astronotların metabolom ve transkriptomlarındaki değişimlerin analizi. 6. MİYELOİD: Uzay misyonuna katılan bireylerde radyasyona maruz kalmanın kanser üzerindeki etkisinin incelenmesi. 7. MESSAGE: Yerçekimsiz ortamdan etkilenen genlerin tespiti ve bağışıklık hücrelerinin uzay ortamından nasıl etkilendiğinin belirlenmesi. 8. ALGALSPACE: Uzay, Antarktika ve ılıman mikroalg yetiştiriciliğinin karşılaştırılması. 9. CRISPR-GEM: Mikro yerçekimi altında bitkilerde CRISPR gen düzenleme verimliliğinin araştırılması. 10. PRANET: Propolisin anti bakteriyel etkisinin araştırılması. 11. VOKALKORD: Uzay'da yaşamaya karşı oluşan hayati tepkilerin vokal kord kaynaklı değişimlerle tespiti. 12. OKSİJEN SATURASYONU: Yapay zeka desteği ile verilen havanın oksijen seviyesinin hesaplanarak düşük yer çekiminin sebep olduğu rahatsızlıkların tanımlanması. 13. MİYOKA: Mikro yerçekimi ortamında kurşunsuz lehimleme araştırması.

    Alper Gezeravcı'nın ilk durağı neresi?

    Alper Gezeravcı'nın ilk durağı, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) oldu.