• Buradasın

    Alınan yola 3 örnek veriniz?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alınan yola üç örnek:
    1. Apartmanın 5. katındaki evimizden okula giden yol 2.
    2. Bir aracın A noktasından B noktasına ve daha sonra tekrar B noktasından C noktasına hareketi sırasında kat ettiği toplam mesafe 4.
    3. Bir bisikletçinin bir kapalı atletizm pistinde 5 tur koşması durumunda kat ettiği toplam mesafe (5 tur × 400 metre/tur) 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yol almak ve yol kat etmek aynı şey mi?

    "Yol almak" ve "yol kat etmek" ifadeleri aynı anlama gelir ve "bir yolu ilerlemek, mesafe katetmek" anlamında kullanılır.

    Alınan yol nasıl hesaplanır?

    Alınan yol, hız ve zaman kullanılarak aşağıdaki formülle hesaplanır: Yol = Hız x Zaman. Burada: - Hız, aracın saatte aldığı ortalama mesafe olup km/saat veya m/saat olarak ifade edilir. - Zaman, aracın gitmekte olduğu toplam süredir ve saat, dakika veya saniye cinsinden ölçülür.

    Yol çeşitleri nelerdir?

    Yol çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir: 1. Ana Yol: Ana trafiğe açık, diğer yolların kesiştiği ve ilk geçiş hakkının verilmesi gereken karayoludur. 2. Tali Yol: Trafik yoğunluğu bakımından daha az önemli olan yoldur. 3. Tek Yönlü Karayolu: Taşıt yolunun sadece bir yöndeki trafik için kullanıldığı yoldur. 4. İki Yönlü Karayolu: Taşıt yolunun her iki yöndeki trafik için kullanıldığı yoldur. 5. Bölünmüş Karayolu: Bir ayırıcı ile diğer taşıt yolundan ayrılmış tek yöndeki trafik yoludur. 6. Otoyol-Ekspres Yol: Transit trafiğe açık, belirli yerlerden giriş ve çıkışın yapıldığı, motorlu araçların kullandığı karayoludur. 7. Bağlantı Yolu: Kavşak yakınında karayolu taşıt yollarının birbirine bağlandığı yoldur. 8. Yaya Yolu: Karayolunun yayalar için ayrılmış kısmıdır. 9. Banket: Yaya yolunun ayrılmadığı yerlerde, taşıt yolu kenarı ile şev başı veya hendek iç üst kenarı arasındaki kısımdır.

    Yollar neden 3'e ayrılır?

    Yollar, işlevlerine ve özelliklerine göre 3'e ayrılır: 1. Anayollar: Ulusal ve uluslararası büyük yerleşim merkezlerini birbirine bağlayan, trafik hacmi ve seyir hızı yüksek olan yollardır. 2. Toplayıcı yollar: Daha küçük yerleşim merkezlerinden çıkan trafiği anayollara veya başka yerleşim merkezlerine bağlayan yollardır. 3. Yerel yollar: Üzerindeki trafiğin çok az olduğu, küçük yerleşim birimlerine, özel mülklere veya tesislere ulaşan yollardır.

    Yol almak ne anlama gelir?

    "Yol almak" deyimi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Çıkılan yolda ilerlemek. 2. Mesleğinde ilerlemek.